Elazığlı Firma Ziver Holding tarafından yapımı tamamlanan Tohma Köprüsü açılıyor

Elazığlı firma Ziver Holding tarafından yapılan Malatya-Sivas karayolu Karakaya Barajı üzerinde stratejik konumda bulunan 517,5 metre uzunluğundaki ileri mühendislik teknolojilerinin kullanıldığı Tohma Köprüsü'nün yapımı tamamlandı.

Elazığlı Firma Ziver Holding tarafından yapımı tamamlanan Tohma Köprüsü açılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Lojistik açıdan önemli bir yere sahip köprünün yapımı tamamlanmasının ardından köprünün açılışı, 6 Şubat 2021 Cumartesi günü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımı, Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan ise telekonferans sistemi ile katılımıyla yapılacak.


Ziver Holding Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Demirci, yapılan köprünün 16,5 metre genişliğinde ve 517,5 uzunluğunda olduğunu belirterek, “Köprü ileri mühendislik teknolojileri kullanılarak itme-sürme sistemi ve çelik yapı olarak dünya mühendislik literatüründe önemli bir yer alacak. Köprü inşaatında 2 bin 700 ton çelik, 12 Bin metreküp beton ve 4 bin 360 fore kazık kullanılmıştır. Tohma Köprüsü Karakaya Barajı üzerinde olması hasebiyle stratejik bir özellik taşıyan bir köprü. Ulaşım arteri açısından Sivas’ı, Erzincan'ı ve Erzurum'u, doğu bölgesini, Malatya'ya bağlayan ve Malatya ile birlikte diğer güney illerine bağlayan stratejik konumdadır. Köprünün açılışı yarın Sn. Cumhurbaşkanımızın telekonferans sistemi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sn. Adil Karaismailoğlu'nun ise bizzat katılımlarıyla yapılacaktır. Ziver Holding olarak Türkiye de hep en iyi projeleri tamamlamanın mutluluğunu yaşıyorum. Tohma Köprüsü de bunlardan biri. Ülkemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.