Elazığlı Aileler Dikkat! Tekrar Geliyor

Eğitim uzmanı Kurtuluş Çakıcı, açık uçlu sistemin birçok defa konuşulduğu, gündeme geldiği fakat hayata geçirilmediğine değindi.

Elazığlı Aileler Dikkat! Tekrar Geliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çakıcı, bu sistemin güvenilirliği ve geçerliliği konusunda ciddi sıkıntılara sebebiyet vereceğini söyledi. 

“AÇIK UÇLU SORU SİSTEMİ SAĞLIKLI DEĞİL”

Eğitim uzmanı Kurtuluş Çakıcı: “Yayınlanan açık uçlu soru sistemi daha önce uygulanıp tekrardan geri çekilmişti. Sistemin tam anlamıyla teferruatlarına şeklinde içinin ne şekilde inceleneceği, güvenilirliği ve geçerliliği konusunda ciddi sıkıntılara sebep olacağı için bu sistemden vazgeçildi. 2018 -2019 yılı arasında örnek sorular yayınlandı. Fakat bunu hayata geçiremediler. Bu sistemin daha önce de çok uygulamaya geçirileceği söylendi ama bir türlü olmadı. Bazı açılardan uygulanabilirliği yok. Sağlıklı değil ’’ ifadelerini kullandı.

Elazığlı Aileler Dikkat! Tekrar Geliyor

 “SÜREKLİ DEĞİŞEN EĞİTİM SİSTEMİ GÜVEN ZEDELİYOR”

Kurtuluş Çakıcı ’’Müfredatın eğitim sisteminin sık sık değişmesi insanların eğitim sistemine olan güvenini sarsıyor. Güven zedeleniyor. Eğitim sistemi bütün sektörlerin başındadır. Temel eğitim her şeyin başlangıcıdır. Eğitimi yok ederseniz sürekli bozulan bir eğitim olursa geriye kalan tüm sektörlerin hepsinin eğitimi için iş alanlarındaki iş insanları yok etmiş olursunuz. Yıllardır bunu yapıyorlar. Pandemi, deprem olduğu dönemlerde sınavlar iptal edildi. İlk iş okulların kapatılması eğitimin durması oldu. Durum böyle olunca ciddi anlamda eğitimsiz, bilgisiz, cahil meslekten mezun olan insanlar şu an birçok alanlarda bilgisiz bir şekilde mesleklere atanmış durumdalar. Bu tür durumlar toplumda ciddi bir bozulmaya sebep oluyor. ‘’dedi.

“EĞİTİMİN DURUMU İÇLER ACISI”

Çakıcı son olarak: ‘’Online eğitim sistemi ile hiçbir eğitim veremezsiniz. Hiçbir eğitim sistemi yüz yüze eğitim sisteminin yerini tutamaz. Online eğitimin uygulanabilirliği yok. Eğitimin öğrenilebilmesi için uygulanabilmesi lazım. İçler acısı bir durum. Kimsenin liyakat olmadığı, kendi alanında olmayan insanların söz ve yetki sahibi olduğu bir sistemden bahsediyoruz. Sektör şu an ciddi anlamda sıkıntılı. 18 milyon öğrencinin içerisinde 12 veya 15 milyon öğrencinin takdir aldığı bir durumdan bahsediyorum. Üniversite sınavında barajın kaldırılmaması durumunda içler acısı bir tablo ortada olacaktı. Bu kötü tablo ortaya çıkmasın diye üniversite barajını kaldırıldı. ‘’ dedi.