Elazığ'a Karavan Park…

Elazığ'ın Karavan Park rotasına eklenmesi için çalışma başlattıklarını, bu amaçla Sivrice, Maden ve Merkezde 20 nokta belirlediklerini ifade eden MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan, bu projeleri ilgili kurum ve kuruluşlarla birlikte en kısa sürede hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Elazığ'a Karavan Park…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan Bay/MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan, Elazığ Hakimiyet Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Gürkan yaptığı açıklamada,“Pandemi tüm Dünyayı ve ülkemizi oldukça fazla etkiledi. Pandemi ile birlikte özellikle ilimizin ekonomisi daha fazla etkilenmiştir. Özellikle hizmet sektörü çok zor durum da kaldı. Birçok işletme kapanmış durumda. Çok sayıda insanımız mağdur ve işsiz kaldı. Ama özellikle sanayi kısmından ümitliyim” dedi.

6.BÖLGE TEŞVİĞİ ELAZIĞ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

6.Bölge teşvikinin Elazığ’a gelmesinin büyük avantaj olduğunu ifade eden Başkan Gürkan, “Üretim de ve sanayi de ciddi bir canlanma var. Bu konuda ciddi çalışmalar var ama hizmet sektöründe bir durgunluk var. Depremin de ciddi bir olumsuzluğu oldu. Esnaf ve vatandaşımız etkilendi. Devletimizin ciddi çalışmaları oldu. İş dünyasına kira destekleri, çalışma ödenekleri gibi destek oldu. Bu destekler yeterli mi elbette değil. Bizler de sivil toplum kuruluşu olarak iş dünyamızın yanında olduk. 6.Bölge teşviki çok önemli. Daha önce bu teşvik Elazığ’a gelmiş olsaydı sanayimiz daha canlı olurdu.” diye ifade etti.

İŞ DÜNYASINA CİDDİ ALANLAR AÇILIRSA EKONOMİ DAHA FAZLA CANLANIR

Tekstilin Elazığ’da yoğunlaşmasının umut verici olduğunu ifade eden Başkan Gürkan, “Tekstil üretiminin ilimizde olması ve istihdama katkı sunması çok önemli. Ticaret Odamızın da ciddi çalışmaları var. İkinci OSB Elazığ’da kuruldu. Altyapısı için ihale de yapıldı. Burada iş dünyasına ciddi alanlar açılırsa daha güzel şeyler olacak. Elazığ ekonomisi ilerde canlanacak.” dedi.

ELAZIĞ MİLLİ ÜRETİM ÜSSÜ KOOPERATİFİ PROJESİNİN HAYATA GEÇİRİLMESİNE YÖNELİK ÇALIŞMALARIMIZI BAŞLATTIK

Başkan Gürkan, “Öncelikle ifade etmek isterim ki; el birliği ve gönül birliği içerisinde bu güzel şehrimizin kalkınması ve gelişmesi için çok fazla gayret etmemiz gerekmektedir. Bizler, MÜSİAD olarak bu anlayışla tüm kurum ve kuruşlarla eş güdüm ve ortak akıl çerçevesinde çalışmanın gayretindeyiz. Bu nedenle projelerimiz var. Projelerimiz,  MÜSİAD milli üretim üssü orta ölçekli sanayi sitesi projesidir. MÜSİAD, üretim alanları ve imkânları kısıtlı olan “Küçük Sanayi Sitesi” üreticilerinin organize sanayi bölgelerine rahat geçiş yapabilmelerini sağlamak amacıyla 81 ilde “Orta Ölçekli Sanayi Siteleri” (OSB) kurmayı hedeflemektedir. Bu kapsamda Elazığ’da da ‘ELMÜSKOOP’ adını verdiğimiz Elazığ Milli Üretim Üssü Kooperatifi projesinin hayata geçirilmesine yönelik çalışmalarımızı başlattık.” diye konuştu. 

BİN DÖNÜM ARAZİ ÜZERİNE İNŞA EDİLECEK 

Başkan Gürkan,“ Elazığ’ın ekonomik ve üretim potansiyelini artıracak olan “Orta Ölçekli Sanayi Sitesi”ni bin dönüm arazi üzerine inşa etmeyi planlıyoruz. İmalathaneleri, zeminde 500 m², 1000 m², 1500 m² ve 2000 m² olacak şekilde alternatifli şekilde tasarlıyoruz. Site içerisinde yer alacak meslek liseleri ile hem öğrencilere sürekli staj imkânı sunması hem de kalifiye personel yetişmesine olanak sağlamayı hedefliyoruz.” dedi. 

ELAZIĞ’DA GENİŞ ÇAPLI BİR DÖNÜŞÜMÜ HEDEFLİYORUZ

Akıllı Tarım Kent Projesi hakkında da bilgiler veren Başkan Gürkan, “MÜSİAD Akıllı Tarım Kent Projesi”nin Elazığ’ın ekolojik yapısının tarıma uygun olması, sulanabilir arazi miktarlarının çok önemli sulama projeleriyle her geçen yıl artmaya başlaması gerçeğinden hareketle tarımsal faaliyetleri de yeni bir bakış açısıyla değerlendirmek amacıyla hayata geçirdik. Bu projemiz ile tarım, hayvancılık ve endüstriyel tarım alanları başta olmak üzere kırsal kalkınma hedefine uygun çalışmaları ve kırsal yaşamı teşvik edebilmek adına geniş çaplı bir dönüşümü hedefliyoruz. Yüksek refahlı yaşamı esas alan projede; akıllı tarım kentindeki ana üreticilerin ve üretimde çalışan kişilerin aileleri ile birlikte yaşayabilecekleri müstakil ev ve dairelerin yanı sıra, tüm ihtiyaçların karşılanabileceği dev bir yaşam alanı inşa edilecek. İnşa edilecek olan yaşam alanında; Eğitim Kurumları, Sağlık Kuruluşları, Tarım Meslek Yüksekokulu, Kafe ve Lokantalar, Sinema ve Tiyatro, Kent Meydanı, Parklar, AVM, Spor Alanları, El Sanatları Merkezi Butik Otel ve Cami yer alacak. Toplam 40 bin dekar alanda konumlandırılacak olan AKILLI TARIM KENT, içinde bulunduracağı Mesleki Kurslar, Sürekli Eğitim Merkezi ve Dijital ve İnovasyon Merkezi ile hedeflenen köklü ve sürdürülebilir değişimin beslendiği kaynaklar olacak.” ifadelerini kullandı.

ELAZIĞ’A KARAVAN TURİZMİNİ TAŞIMAYI HEDEFLİYORUZ

Başkan Gürkan, “Dünyada yükselen bir trendle önemli turizm yöntemlerinden biri olarak öne çıkan Karavan Turizmini Elazığ’a da taşımayı hedefliyoruz. MÜSİAD Genel Merkezi’mizin öncülüğünde gerçekleştirilecek proje kapsamında Türkiye’ye gelen turistlerin, Türkiye’nin zenginliklerini keşfedebilmeleri için, yalnızca bir şehirde değil, birçok şehirde gezerek konaklayabilmeleri hedeflenmektedir. Karavan Park projesiyle, Türkiye genelinde belirlenecek 90 noktaya karavancılar için park alanları kurularak rotalar oluşturulabilecek. Proje kapsamında; karavan park alanlarında, her karavan için 80 ile 100 metrekare park alanı, temiz su, atık su boşaltım yerleri, elektrik, çeşitli sosyal donatılar ve 7/24 saat gerekli güvenlik önlemlerinin alınacağı alanlar yer alacak.” dedi.

ELAZIĞ İLE BİRLİKTE 38 ŞEHİR KARAVAN PARK ROTASINA EKLENECEK 

Karavan Park projesi için gerekli çalışmalara başladıklarını ifade eden Başkan Gürkan, “Bizler konaklama merkezlerinden birinin Elazığ’da olması için çalışmalarımızı başlattık. Elazığ’ın da aralarında bulunduğu 38 şehir ilk etapta Karavan Park rotasına eklenecek şehirler olacak. Bu proje kapsamında bizler öncelikli olarak Sivrice, Maden ve Merkezde 20 nokta belirledik. Sivrice’de Sürek, Güney ve Karaçalı bölgelerinde 8 lokasyon; Maden’de Gezin ve Plajköy’de  10 lokasyon, Merkez ise Şebgen köyünde ise  2 lokasyon belirledik.”dedi.

SİVRİCE VE MADEN ÇOK UYGUN

Başkan Gürkan,“ Bu lokasyonların koordinat, alt yapı ve üst yapı durumlarını ayrıntılı değerlendirdik. Yaptığımız değerlendirmeler sonucunda Maden Gezin’de 2 lokasyon, Plajköy’de  bir lokasyon projeye uygun olmadığından proje kapsamından çıkardık. Elazığ’da Sivrice, Maden ve Merkez de toplam 18 lokasyon projenin yürütülebilmesi için alt yapısı ve üst yapısı ile uygun alanlardır. Bu projelerimizi ilgili kurum ve kuruluşlarla birlikte en kısa sürede hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bu projeler ile Elazığ’a değer katmak, yeni vizyon kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu yöndeki gayretlerimizin neticelerini kısa zamanda alacağımıza inanıyorum.”diye konuştu.