El Emeği Pazarı

İlimizde ev hanımlarının kendi ürettiklerini yine kendilerinin satabilecekleri bir Pazar kurulması amacıyla hazırlık toplantılarının yapıldığını hatırlıyoruz.

El Emeği Pazarı

Deprem ve pandemi döneminin getirdiği zaruri haller yüzünden olacak ki bu proje biraz gecikti gibi. Ancak ev hanımları ve üreticiler dört gözle bu projenin hayata geçirilmesini bekliyor. 

Birçok ev hanımı, kendi el emeğini değerlendirecek ve belki de işlerini büyüterek  şehri ekonomisine katkıda bulunabilecek bir zemin ve yüreklendirme bekliyor. 

Ekonomik şartların ağırlaşması ile özellikle birden fazla üniversite öğrencisi okutmak, dar gelirlileri geçtik orta gelirlileri bile ciddi anlamda zorluyor.

El maharetlerini gösterip güzel ürünler ortaya koyan fedakâr anneler ve genç kızlarımız bunların gerçek değerinden satarak ev ekonomisine katkı sunacak bir ortam ve mekan bulamayınca ya değerinin çok altında satıyor ya da bu sebepten dolayı aşkı ve şevki kırıldığı için üretemez hale geliyor.

Bu konuda Elazığ Belediyesi öncülüğünde kadın derneklerimizle güzel bir hazırlık içinde olduklarını biliyoruz. İnşallah bu çalışma yakın zamanda hizmete girer ve kadınlarımız için can ve hayat suyu olur.