Akın: 'Bütçe, Beton ve Binaya Harcandı'

Özel Haber: Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, iktidarın Elazığ'da 20 yılda yalnızca bayındırlık hizmetlerine yöneldiğini, işsizliği önleyecek yatırımlarda bulunmadığını bu nedenle hem Elazığ'ın hem de ilçelerin nitelikli göç kaybı yaşadığını belirterek, 20 yıldan beri bütçenin üretim ve istihdama değil beton ve binaya harcandığını dile getirdi.

Akın: 'Bütçe, Beton ve Binaya Harcandı'

Haber: Tuba Turhan-Kağan İnal: Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, Genel Yayın Yönetmenimiz Ömer Enes Yılar’ın sunduğu Hakimiyet TV’de yayınlanan “Şehrin Gündemi” Programı’na konuk olarak Elazığ ve ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başkan Akın, Elazığ’ın en büyük sorununun  işsizlik olduğunu Elazığ’da istihdamı artıracak ve işsizliği önleyecek projelere yeteri kadar önem verilmediğini belirterek geçtiğimiz gün yapılan 2022 Yılı Ocak Ayı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Olağan Toplantısı’nda alınan kararların kamuoyuna açıklanmamasına tepki gösterdi.

Ak Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık’ın Oda Başkanları ile yaptığı toplantıya eleştirilerde bulunan Saadet Partisi il Başkanı Abdullah Akın, Elazığ esnafına 100 bin TL kredi verilmesi talebinde bulundu. 

Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’ın Hakimiyet TV’de yaptığı açıklamalara ‘yüzeysel’ eleştirisinde bulunan Başkan Abdullah Akın, icra makamında olanların muhalefeti icra makamındaymış gibi gösterdiğini ve bu durumun karşısında olduğunu söyledi. 

İl Başkanı Akın ayrıca partisinin 50 yıldır yalnızca vatandaşlara hizmet etmek amacıyla siyaset yaptığını belirterek, Saadet Partisi’ni Millet İttifakı’nın sigortası olarak tanımladı.

İşte Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

“ELAZIĞ’IN EN BÜYÜK SORUNU İŞSİZLİK”
Elazığ’da ciddi bir istihdam sorunu bulunduğunu ve şehrimizde İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısının 30 bin olduğunu belirten Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın: “Elazığ da istihdam sorunu var. İŞKUR’a kayıtlı 30 bin işsiz vatandaşımız olduğunu biliyoruz. Elazığ nüfusuna göre bu oran çok yüksek. İleride mezun olacak gençlerimiz de var. Bu gençlerimizin iş bulma oranı sürekli daralıyor ve azalıyor. Bizim bu gençlerimize ve işsiz vatandaşlarımıza yeni iş alanları açmamız gerekiyor. En büyük problem olarak ben bunu görüyorum” şeklinde konuştu.

Haber

“İŞSİZLİĞİ ÖNLEYECEK ÇALIŞMALAR YAPILMADI”
Elazığ’da istihdamı artıracak ve işsizliği önleyecek çalışmaların yeteri kadar yapılmadığını belirten Başkan Abdullah Akın, şunları söyledi: “Elazığ'da 20 senelik Ak Parti iktidarı döneminde neredeyse tüm belediyeler iktidarın elindeydi. 20 sene boyunca bakıyorsunuz insanlara iş alanı açılması için hiçbir şey yapılmamış. Bugün en şanslı ilçeye baktığın zaman bir kaymakamlık binası, bir gençlik merkezi yapılmış ve bu bir hizmet olarak değerlendiriliyor. Bunlar zaten iktidarının yapması gereken faaliyetlerdir. Mühim olan buradaki vatandaşlarımızın cebine bir şeyler koyabiliyor muyuz, onun yaşam standardını artırabiliyor muyuz, onun sıkıntılarını geçirebiliyor muyuz olmalıdır. Bu anlamda çalışma yapılmış mı, saha çalışması yapılmamış mı biz bunlara uygun çözümler ürettik mi bunlara bakmak lazım.”

“İLÇELER DÖKÜLÜYOR”
İlçelere yapılan yatırımların oldukça yetersiz olduğunu ve ilçe nüfuslarının düştüğünü belirten İl Başkanı Abdullah Akın, şunları söyledi: “Elazığ’ın bir diğer sorunu da ilçelere yatırımın yapılmamasıdır. Keban’a, Palu’ya, Kovancılar’a bakın kaldırımları yok ve dükkânlar eski. İlçelerimiz dökülüyor.  İnsanlar artık sadece tatil yapmak için ilçelere geliyor. Belediye başkanları oralara bir şey yapmamış. İlçelerimizin çoğu su kenarı oralarda bir şeyler yapıp otantik bir şekilde sunmak çok mu zor? İlçenin tabiatına göre bir şeyler yapılmamış. Elazığ’da ilçelerimize ne yapılmış çıkıp söylesinler.”

“ALINAN KARARLAR NEDEN AÇIKLANMIYOR?”
Elazığ’da işsizliğin önlenmesi için yapılan toplantılarda alınan kararların kamuoyuna açıklanması gerektiğini belirten Başkan Akın, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: “Ben şimdi soruyorum, geçtiğimiz günlerde 2022 Yılı Ocak Ayı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Olağan Toplantısı gerçekleştirildi. Elazığ Valiliği istihdam ve işsizliği önlemek için alınan hiçbir kararı açıklamadı. Aldıkları bu kararlar işe yaramış olsaydı, bu kadar insanımız işsiz kalmazdı.”

“20 YILDIR NEREDEYDİN?”
Ak Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık’ın oda başkanlarıyla yaptığı toplantıyı eleştiren SP İl Başkanı Abdullah Akın, şunları kaydetti: “Geçen gün Sermin Hanım oda başkanlarını çağırmış, dertlerini dinliyor. Sen 20 yıldır neredeydin Sermin Hanım? Şimdi mi aklınıza geldi sorunları dinlemek? Biz birçok oda başkanı ile görüştük. ‘Elektrik faturası, deprem bizi mahvetti, dükkanım yıkıldı’ diyorlar. Esnafın kredi ve vergi ödemelerinin 2 ay ertelenmesi talebi var.  Sermin Hanım neden ertelemiyor? Hadi ertele Sermin Hanım.”

Haber

“ELAZIĞ ESNAFINA 100 BİN TL KREDİ VERİLSİN”
Elazığ esnafının deprem, pandemi ve ekonomideki olumsuz durumlar nedeniyle zor günler yaşadığını belirten Başkan Akın, esnafın talepleriyle ilgili olarak: “Esnaf Odalarımıza ve üyelerine, kapsam dışı bırakmadan hepsine 100 bin lira faizsiz geri ödemesiz kredi ayarlanması gerektiğine inanıyorum. Nereden buluyorlarsa parayı bulsunlar, getirip üye kardeşlerimize,  esnaflarımıza 100 bin lira geri ödemesiz, faizsiz şekilde bu parayı esnaflarımıza takdim etsinler. Esnaftan böyle bir talep var, ben bu çözümü kendilerine söylediğim zaman gözleri ışıl ışıl oldu. O kadar basit müdahalelerle bu vatandaşların işleri çözülebilirken, maalesef böyle bir dert olmadığı için Elazığlı hemşerilerimiz ciddi sıkıntılar çekiyorlar. Sayın Milletvekillerinin bu konuda üzerlerine gitmelerini istiyorum. Bu parayı koparıp, oda üyelerimize muhakkak suretle bu parayı taktim etmelerini istiyorum” şeklinde konuştu. 

“2022 YATIRIM PLANI, TALEPLERİ KARŞILAMADI”
2022  Yılı yatırım programını da eleştiren İl Başkanı Abdullah Akın: “2022 yatırım planı açıklandı, bakıyorsunuz hükümetin yaptığı en büyük şey bayındırlık işlerine gereğinden fazla bir şekilde yatırım yapması. Maalesef belediyecilik anlayışından gelen bir yönetim düşüncesi var ve ülkeye de bunu uygulamaya çalıştılar. Bir ülke bu şekilde feraha çıkmaz. Biz yılarca bunun çıkış metodunu söylüyoruz. Ben 2022 yatırım planının tamamen bir çöp olduğunu söylüyorum. Onun içerisinde bir sürü talepler oldu. Onları da karşılamadılar. Tamamen rutin şeyler, buna yatırım demek mümkün değil” dedi.

“İCRA MAKAMI AK PARTİ’DİR”
Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’ın Hakimiyet TV yayınında yaptığı açıklamaları yüzeysel bulduğunu belirten Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın: “Ben kişileri hedef alarak siyaset yapmıyorum ama bazı görevlerimi de yapmak zorundayım. 21 senenin sonuna baktığımız zaman AK Parti yönetimiyle ülkemiz büyük bir felakete sürükleniyor. İlimiz de aynı şekilde büyük bir felakete gidiyor. Hal böyleyken çıkıp da herkese mavi boncuk dağıtmak, herkesin gönlünü yapmaya çalışmak, bu türden açıklamalar yapmak sanki bunların sorumlusu başka partiymiş gibi davranman doğru değil. AK parti icra makamında değil, sanki muhalefet icra makamındaymış gibi açıklamaların karşısında durmak zorundayım” dedi.

Haber

“İKTİDAR SORUNLARI TESPİT EDİP HAREKETE GEÇMELİ”
Kendi taleplerinin aslında vatandaşın ve esnafın talebi olduğunu ve iktidardan bu talepleri çözmelerini beklediklerini dile getiren Başkan Akın: “Ben kendilerinden şunu beklerim; vatandaşın sorununu tespit edip harekete geçilsin. 100 bin lira kredi ayarlayın dedim, ayarlamanız lazım çünkü talep bu yönde. TOKİ’lerin malzeme kaliteleri çok kötü dedim, gidip bunu denetleyip cezasını kesmeniz lazım. Sürsürü feryat figan, Abdullahpaşa’da evler yıkılmış, belediye daha evlerin inşaatına bile başlamamış. Tabirimi mazur görün işbilmezlik deriz biz buna, böyle bir aymazlık olamaz. 20 senenin sonunda  kim inanacak size oy verecek?” diye konuştu.

“KDV İNDİRİMİ SORUNU ÇÖZMEZ”
Fiyat artışlarının nedeninin girdi maliyetleri olduğuna dikkat çeken Başkan Abdullah Akın, KDV indirimiyle ilgili olarak ise şunları söyledi: “Mazot 16 lira, etin kilosu 110 lira, eti sıyrılırmış kemik 80 lira.  Siz bu vatandaşa bunu layık görüyorsunuz? Buna bahane olarak pandemi ve enflasyon gösteriliyor. Enflasyon diğer Avrupa ilkelerinde tek haneli rakamlarda, Türkiye’de mutfak enflasyonu %150’nin üzerinde. Enflasyon var ve her gün de artıyor, artmaya da devam edecek. ‘Gıda ürünlerinde %7 KDV indireceğim’ deniliyor, çocuk mu kandırıyorsunuz siz? KDV’yi indiriyorsun ama diğer taraftan gübrenin tonu 20 bin lira, mazot 16 lira. Bir domatesi yetiştirirken maliyet KDV mi oluyor? Gübre, mazot oluyor ve diğer girdiler oluyor. Her şey 3-5 kat artmış, sen bu domatesin maliyetini nasıl yerinde tutacaksın? Bir tarafta sen mazota zam yap, sonra deki ben %7 kıstım. Suçu kime yükleyeceksin, manavcıya, marketçiye, sebzeciye, çiftçiye yükleneceksin, fırsatçı diyeceksin. Siz beceriksizsiniz, fırsatçı kimse değil. Beceriksizsiniz bir şeyden de anladığınız yok.” 

Haber

“MADEN’E YATIRIMI KAMU YAPMALI”
Son günlerin en çok konuşulan konularından biri olan Maden konusunda yatırım maliyetlerinin çok yüksek olduğunu dile getiren Saadet Partisi İl Başkanı Akın, şunları kaydetti: ““Elazığ Girişim Grubu ve Ticaret Odası’na teşekkürlerimizi arz ediyorum. Kendi masalarında oturup, konuştular ve konuyu istişare ettiler. Orada bir heyet var, kendi yönetim kurulu var, düşündüler ve böyle bir çözüm üretmişler. Ancak biz Saadet Partisi olarak farklı düşünüyoruz. Tabi ki işin uzmanlarından bilgi aldık. Sonuçta ben bir madenci değilim, uzmanlar işe bir maliyeti biçiliyor. Maliyete baktığınız zaman bir firmanın ya da birkaç firmanın yapabileceği bir iş değil. Biz Saadet Partisi olarak bunun özel olarak yapılması taraftarı değiliz.” 

“SAADET 50 YILDIR VATANDAŞLAR İÇİN ÇALIŞIYOR”
Saadet Partisi’nin Millet İttifakı’nda sigorta görevi gördüğünü belirten İl Başkanı Akın: “50 senedir vatandaşlar için çalışıyoruz başka bir çabamız yok. Biz sigorta görevi görüyoruz ve bu iktidarın sigortasıyız. Bizim bu durumdan daha kötü bir duruma gelmemiz mümkün değil. Resmin küçük bir parçası vatandaşa gösteriliyor. Saadet Partisi bir kişiyle görüşmüş diyorlar, biz siyasi partiyiz istediğimiz kişiyle görüşebiliriz. Sen resmin büyüklüğüne bak. Ahlak ve adalet sele gitmiş bunlar basit şeyleri konuşuyorlar. Ülke gerçekten yangın yeri” dedi. 

“AHLAKA ÖNEM VEREN BİR SİYASİ ANLAYIŞI HAKİM KILMAK İSTİYORUZ”
Kanunların ahlak olmadan bir önemi olmayacağını belirten Başkan Abdullah Akın, şunları söyledi: “Biz ahlaka önem veren bir siyasi anlayışı hakim kılmak istiyoruz. Siz dünyanın en güzel kanunlarını yaptığınızı düşünün ama ahlaksız birini o işin başına koyduğunuzda o adam muhakkak bir açık bulur ve şu an olduğu gibi orayı istismar eder. Bakıyorsunuz belediye başkanı seçilen biri 2 milyon TL’lik makam odası yaptırıyor, böyle bir şey olabilir mi? 5 milyonluk arabalara biniyorlar. Buradaki 5 esnafı topla bir yılda verdiği vergi 5 milyon etmez. Siz nasıl bu paraları harcıyorsunuz, bu nasıl bir ahlaktır?”

“VATANDAŞA ACI REÇETE ÖNERİLİYOR”
 Türkiye’de varlık içinde yokluk çekildiğini belirten Başkan Akın: “İstediğinize ihale verip istemediğinize vermiyorsunuz. Vatandaşlara da acı reçete öneriyorsunuz. Varlık içinde neden yokluk çekelim? Cenabı Allah bize her türlü nimeti vermiş. Ülkemizde 4 mevsim yaşanıyor. Yer altı ve yer üstü zenginliklerimiz var. En önemlisi insan kaynağımız var. Kendi insanından istifade edemeyen kişi hiçbir şeyden istifade edemez. Bütün insanlarımız şu an boşta. Elazığ’ın dağları kupkuru. Sivrice yazın çöpten geçilmiyor. Hep konuşuluyor ama hiçbir yatırım yapılmadı. 20 senedir siz neredesiniz, paranın var olduğu zamanda siz bunları yapmadınız” şeklinde konuştu. 

ERBAKAN ANILACAK
26 Şubat Tarihinde Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı anma töreni düzenleneceğini dile getiren Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın, şunları söyledi: “27 Şubat 2011 tarihinde vefat eden Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamıza Allah rahmet eylesin. İnşallah 26 Şubat’ta vefatının 11. Yıldönümü nedeniyle Anadolu Gençlik Derneği bir anma programı düzenleyecek. Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenecek programa tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz.”

İşte İl Başkanı Abdullah Akın'ın konuk olduğu yayının tamamı: