Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi'ne Giren Akademisyenlere Teşekkür Belgesi Verildi

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, dünyanın en etkili bilim insanları listesine giren Fırat Üniversitesi'nden 42 akademisyenle bir araya gelerek teşekkür belgesi verdi. 

Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi'ne Giren Akademisyenlere Teşekkür Belgesi Verildi

Stanford Üniversitesi dünyadaki bilim insanları arasında ilk yüzde 2'lik dilime giren akademisyenleri açıklamış listeye Fırat Üniversitesi’nden 42 akademisyen girmişti.

Bilim insanlarının sadece “2020 yılı çalışmaları” dikkate alınarak oluşturulan listede, yüzde 2’lik dilime giren 190.063 bilim insanı sıralanmış, sıralamaya Türkiye’den 1.150 Öğretim Üyesi girerken, bu listede Fırat Üniversitesi’nden 42 Öğretim Üyesi yer almıştı. 

Fırat Üniversitesi’nde gerçekleştirilen törende dünyanın en etkili bilim insanları listesine giren akademisyenlerle bir araya gelindi. Gerçekleştirilen toplantıya Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Üstündağ, Prof. Dr. Mehmet Yılmaz ve dünya derecesi elde eden akademisyenler katıldı. 

Programda bir konuşma yapan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “Araştırma Üniversitesi olmamızda öncelikle sizlerin çok büyük bir başarısı var. Bunu her platformda dillendiriyoruz. Sizlerin yayınları, o yayınlara olan atıflar, projeleriniz bunların hepsi değerlendiriliyor. En büyük katkı sizsiniz. Üniversite yönetimi olarak bizim yaptığımız tek şey sizin bu başarılarınızı doğru bir şekilde oraya yansıtmak” dedi.

Dünyanın en etkili bilim insanları listesine girmeye hak kazanan akademisyenleri tebrik eden Prof. Dr. Göktaş, “Bizlere bu gururu yaşattığınız için sizlere tek tek teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte bu başarılarınızın devamını diliyoruz. Rektörlük olarak kapımız sizlere sonuna kadar açık. Ankara’daki her iki görevim de devam ediyor. O konuda da yapabileceğim bir şey olursa sizlere katkı sunmak isterim” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından belge takdim törenine geçildi. Dünyanın etkili bilim insanları listesine girmeyi başaran Fırat Üniversitesi’nden 42 akademisyene teşekkür belgeleri Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş tarafından takdim edildi.