DSİ Genel Müdürüne Dua

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 10 günde bir Bölge Müdürlüklerinin çalışmalarını içeren açıklamalar yapıyor.

DSİ Genel Müdürüne Dua
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir kurumun yaptığı hizmetleri kamuoyuyla paylaşması kadar doğal bir iş ve faaliyet olamaz elbette. Ancak DSİ Genel Müdürlüğü, tüm Bölge Müdürlüğü ile ilgili çalışmaları da ısrarla Genel Müdür Kaya Yıldız’ın  ağzından haberleştiriyor ve basına servis ediyor.

Hadi buna da eyvallah ama bu yöntem bölge müdürlüklerinin bağlı oldukları yörelerde daha elzem projelerin yapılması yerine çokta  gerekli olmayan  projelerle ilgili açıklama yapılınca Bölge Müdürlüğü bürokratları ve teknik elemanlarının halk nezdindeki güvenirliği zedeleniyor.

Açalım biraz. İlimizde Uluova ve Kuzova projesi halen  askıda iken, 40 yıl boyunca şehrin içme suyu ihtiyacını karşılayacağı düşüncesi ile yapılan Hamzabey Barajı SOS verirken, daha lokal ve küçük projelerin on günde bir hem de Genel Müdürlük seviyesinde haberleştirilip servis edilmesi çok da makul ve mantıklı görülmüyor.

Bunun tek izahı ve gerekçesi var o da DSİ Denel Müdürünün siyaset düşünmesi ve bunun için isminin zihinlerde şimdiden yer etmesi amacıyla haberlerin tamamında kendi isminin geçmesinin sağlanması.

Ne diyelim yolu ve bahtı açık olsun Sayın Genel Müdür Kaya Yıldız’ın  ama bizim de üç tane çözülemeyen nur topu gibi, hem de kadim sorunumuz var. Keşke bu sorunlarla ilgili de sayın Genel Müdür Kaya Yıldız  konuşsa da bizler de “Allah sizi milletvekili yapsın” diye dua etsek.