DSİ Genel Müdürlüğü: 'Sözleşmeye göre 2023 yılında çalışmalar tamamlanacaktır'

Medya da yer alan 'DSİ Bölge Müdürlüğü: Şorşor Deresine 2021 Yılı Yatırım Programında Ödenek Tahsisi Yapılmamıştır.' Haberleri ile ilgili olarak DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.

DSİ Genel Müdürlüğü: 'Sözleşmeye göre 2023 yılında çalışmalar tamamlanacaktır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:“Elazığ Merkez Gümüşkavak (Şorşor) Mahallesi Taşkın Koruma işi ile; Yenice, Akçakiraz beldeleri ve Gümüşkavak (Şorşor),Kızılay, Aksaray, Olgunlar, Kültür, Üniversite, Doğukent, Sanayi mahallelerinde taşkından oluşacak zararları engellemek, yaşanması muhtemel can ve mal kaybının önüne geçmek hedeflenmiştir.

Elazığ Merkez Gümüşkavak (Şorşor) Mahallesi Taşkın Koruma işinin birinci etap ihalesinde; Akçakiraz beldesinde sağ ve sol sahil toplam 4 946 m  kargir duvar inşaat, 2 473 m kanal kaplama betonu, 5 adet köprü,  sağ ve sol sahil toplam 2900 m uzunluğunda trapez kanalın betonarme perde duvar yükseltme yapısı, sağ ve sol sahil toplam   4 946 m korkuluk imalatları yapılmıştır.   Gümüşkavak ve Kızılay mevkilerinde ise sağ ve sol sahil toplam 6 290 m beton taşkın duvarı, sağ ve sol sahil toplam 6 290 m korkuluk, 2 350 m klavuzlu kanal kaplama, 5 adet köprü, 1 adet taşkın debisi ölçüm köprü imalatı yapılmıştır. Ayrıca işin muhtevasında toplam 25 adet brit yapılmıştır. 

Aksaray, Kızılay, Olgunlar, Kültür, Üniversite, Doğukent, Sanayi mahallelerinin taşkından korunması işi ise yapılacak olan ikinci etap ihale kapsamında değerlendirilmiştir. 2020 / 700847 İhale Kayıt numarası ile ihalesi yapılan Elazığ Merkez Gümüşkavak Mahallesi 2.Kısım taşkın koruma işi 25.05.2021 tarihinde sözleşmeye bağlanmış olup, 01.06.2021 tarihinde ilgili firmaya yer teslimi yapılarak işe başlanmıştır. Bu bağlamda ilgili firma tarafından taşkın korumanın yapılacağı 2.kısım işi için şantiyesi Hicret Mahallesi kurulmuştur. 

Bütçe imkanları dahilinde 2. Kısım işinde çalışmalar yapılmaya devam edecek olup, işte her hangi bir aksama yoktur. Sözleşmeye göre işin 25.01.2023 tarihine kadar tamamlanması öngörülmektedir.”denildi.