DSİ'DE 55 YILLIK GELENEK DEVAM EDİYOR

BAŞAK MERAL GÜNDÜZ/DSİ Genel Müdürlüğünce 1963'te başlatılan ve geleneksel hale gelen 'Köy Okullarına Yardım Kampanyası' kapsamında Elazığ – Arıcak Bükardi İlkokulu ve Ortaokulu için gönderilen yardım malzemeleri DSİ 9.Bölge Müdür Yardımcısı Dr.Ercan GERÇEK tarafından Okul Müdürü Mehmet CENK'e teslim edildi.

DSİ'DE 55 YILLIK GELENEK DEVAM EDİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çeşitli kitap, kırtasiye, giyecek malzemelerinden oluşan yardım paketleri öğrenciler tarafından büyük bir sevinçle karşılandı. Elazığ’a 150 km mesafedeki Bükardi Beldesinde, 16 derslikli okulun yaklaşık 250 öğrenci mevcudu bulunmaktadır.

 

“Çatısı altında görev yapmaktan gurur duyduğum Devlet Su İşleri, baraj, gölet, sulama, taşkın koruma tesislerinin inşasının yanı sıra gönül köprüsü kurmak suretiyle milli birlik ve beraberliğin pekişmesine de vesile olmaktadır. Zira bu yardımlar DSİ Genel Müdürlüğümüz ve 26 adet Bölge Müdürlüğümüzün tüm personelinin gönüllülük esasına göre katılımıyla sağlanmıştır. Yardımlarını esirgemeyen DSİ personelimize ve yardımların toplanmasında koordinatörlük görevini üstlenen Jeoteknik Hiz. ve YAS Dairesi Başkanlığına Bölge Müdürlüğümüz adına teşekkürü borç biliriz.” diyen Bölge Müdür Yardımcısı Dr.Ercan GERÇEK tarafından yardım malzemeleri Okul Müdürü Mehmet CENK’e teslim edildi.

 

Okul Müdürü ile birlikte malzemelerin dağıtımına da katılan Dr.Ercan GERÇEK “Öğrencilerin gözlerinden mutluluklarına şahit oldum. Yardımların amacına ulaştığını görmek, temsilcisi olduğum yardımseverler adına beni ziyadesiyle sevindirdi. Devletimiz ali, Milletimiz aziz olsun” dedi.

 

Okul Müdürü Mehmet CENK ise “Yardımda bulunanlardan, okula kadar ulaşmasında emeği geçenlere öğrencilerim ve Bükardi halkı adına teşekkür ederim. Yardımların öğrencilerimizin gerçekten ihtiyaç duyduğu malzemelerden oluşmaktadır. DSİ güzide kurumlarımızın başında gelmektedir. Başarıyla yerine getirdiği asli görevlerinin yanı sıra milli birlik ve beraberliğimiz için göstermiş olduğu diğer faaliyetleri ile de adından sıkça söz ettirmektedir. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın daha uygun koşullarda eğitim ve öğretimi için çabalayan yardımseverlerin olduğunu görmek, bu zor coğrafik şartlarda görev yapan biz öğretmenleri gelecek için daha da umutlandırmıştır. Yardımların tesliminde ve dağıtımında bizzat bulunan DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Ercan GERÇEK beye okulum, öğrencilerim ve şahsım adına ayrıca teşekkür ederim.” dedi.

 

Program, yardım malzemelerinin öğrencilere dağıtılması ile son buldu.