'Dostlarımızla İnşa Edeceğiz'

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun meydanlarda yaptığı konuşmalarda iktidar vaatlerini sunarken tekil dil kullandığına dikkat çeken Akşener, Millet İttifakı arasında yaşanan gerginliği başlattı.

'Dostlarımızla İnşa Edeceğiz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Birlikte iktidara gelinecekse, kullanılan dilin de tekil olmaması gerektiğini savunan Akşener'in uyarılarının ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nun,  gerçekleştirdiği konuşmadaki dili de dikkat çekti.

Partisinin kuruluşunun 98'inci yıl dönümünde Anıtkabir ziyaretinin ardından genel merkezde Parti Meclisi toplantısının açılış konuşmasını yapan Kılıçdaroğlu, "Geleceği inşa ederken 'her şeyi biz yaparız' demiyoruz. Dostlarımızla beraber geleceği inşa edeceğiz." dedi.

Birlikte yola çıktığı dostlarına dair açıklamalarını sürdüren Kılıçdaroğlu, "Çünkü bizim dostlarımız demokrasiyi savunuyorlar. İnsan haklarını savunuyorlar. Yargı bağımsızlığını savunuyorlar. Bu ülkede herkesin mutlu, huzurlu yaşamasını istiyorlar. Dolayısıyla yapacağımız her çaba ülkemizin, evlatlarımızın geleceği için çok önemli. 98'nci yılımız kutlu olsun. Umudumuz yeşeriyor. Sürekli yeşerecek. Daha güzel bir Türkiye'yi dostlarımızla birlikte inşa edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun dostlarımız dediği ve tarif ettiği partiler içinde HDP’nin de olup olmadığı merak ediliyor. Zira yapılan tarif, İyi Partiden çok HDP’yi tarif ve tasvir ediyor gibi.

Bu açıklamanın Akşener’in gönlünü almaya yönelik mi yoksa dostlar siyasette görsün sadedinde bir açıklama mı önümüzdeki günlerde İyi Partinin vicdanı konumunda olan Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu’nun açıklamalarından daha net öğrenebileceğiz.