Kasti Olmadığı Kesin

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü geçtiğimiz gün Elazığ merkez ve ilçelerde TYP kapsamında 205 işçi alacağını duyurmuştu. Bunun üzerine Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu alım yapılacak ilçeler arasında Ağın'a kontenjan açılmamasını eleştirdi.

Kasti Olmadığı Kesin
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sosyal medyadan ilgililere seslenen Başkan Uslu, “Ağın Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ve hemşehrilerimizin acil ihtiyacı varken Ağın'a TYP Personeli istihdamı yapılmaması çok çirkin!! Planlamayı yapan yetkililere ilçem ve hemşehrilerim adına hakkımızı helal etmediğimizin bilinmesini isterim. Listede Ağın, Keban ve Sivrice ilçelerinin Milli Eğitimi’ne istihdam yapılmamış ancak Keban Belediyesi’ne 15 kişi ile katkıda bulunulmuş. İhtiyaç halinde Keban Belediyesi’nin Milli Eğitimi destekleyeceğine inancımız tamdır” dedi. Başkan Uslu sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İl Milli Eğitim Müdürü’ne soruyorum. Ağın’a kininiz ve gareziniz nedir? Ağın ve Sivrice Elazığ’ın ilçesi değil mi?”

Başkan Uslu’nun tepkisi haklı belki ama bu ilçelerin taleplerini zamanında iletilip iletilmediğine de bakmak lazım.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilçeler arasında bir ayrım yapması hele hele bunu bilinçli yapması asla söz konusu olamaz. Görünen o ki kasti bir olay değil bilgi ve belge akışından kaynaklı aksaklık yaşanıyor.

Eğer bazı ilçelerimizle ilgili bir sorun yaşanmışsa bunda ya teknik bir aksaklık yada adı geçen  İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerin de yaşanan bir eksikliğin  ihtimali daha yüksektir.

Ancak her halükarda nerde bir eksiklik ve aksaklık oluşmuşsa bu durum telafi edilmeli ve diğer ilçelerimiz de TYP imkânından faydalanmalı.