DOĞU'NUN GİZLİ DENİZİ HAZAR'DA TATİL BAŞLADI

BAŞAK MERAL GÜNDÜZ/Elazığ'ın Sivrice ilçesinde bin yatak kapasitesi bulunan Hazar Gölü'nde tatil sezonu için tüm hazırlıklar yapıldı.

DOĞU'NUN GİZLİ DENİZİ HAZAR'DA TATİL BAŞLADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ramazan ayı nedeniyle sakin geçen bölgede, gruplar halinde gelen tatilciler de yavaş  yavaş belirmeye başladı.

Türkiye'nin en derin gölü olan ve Doğu'nun gizli denizi olarak bilinen Elazığ'ın Sivrice ilçesinde bulanan Hazar Gölü'nün uzunluğu 22 kilometre, genişliği ise yaklaşık 6 kilometre. Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte Hazar Gölü'nün çevresinde bulunan tatil köyleri ve apart otellerde gecede 700 kişi konaklama imkanına sahip olurken, kamp alanlarına kurulan çadır kentlerde ise 300'den fazla kişi kalabiliyor.

Doğu'nun saklı denizi olarak bilinen Hazar Gölü'nün sahilinde işletmeciler, şezlongları koyup, şemsiyeleri açmasının ardından tatilcileri beklemeye başladı.

Ramazan ayı nedeniyle sezonun yeni açıldığı Hazar Gölü'nde  büyük oranda doluluk bekleniyor.

2 ADA VE 1 YERALTI ŞEHRİ VAR;

Antalya, Mersin, İzmir, Kuşadası ve Bodrum gibi tatil yerlerinde olan imkanların yüzde 70'ine sahip olan Hazar Gölü'nde, su sporları, tekne gezisi dahil bir çok etkinlik yapılabiliyor. Doğal SİT alanı olarak kabul edilen gölde bulunan Tavşanlı ve Martı adasının yanı sıra tatilciler, su altında kalan yer altı şehrinden manastır kalıntılarını görme imkanı buluyor.

Galaksi Tatil Köyü   Yetkilisi Kaya YAVUZ  yaptığı açıklamada "Burası Elazığ-Diyarbakır karayolu üzerinde bulunan Hazar Gölü. Burada 22 apart evimiz var 108 yataklı, 110 yataklı da çadır kentimiz  kuruluyor. Tesisimiz içerisinde restoran, kafeterya, çay bahçesi, plaj, market, çarpışan otolar, spor tesisleri, futbol, basketbol sahası var. Burada 3 farklı plajımız var. Bir tanesi halk plajı, diğeri aile ve otel müşterisi plajı mevcut. Su üzerinde hız motoru, kanolar ve jetimiz var. Toplamda bu bölgenin yatak kapasitesi binin civarındadır" dedi.

ÇEVRE İLLERDEN GELENLER OLDUKÇA FAZLA

Yurt içinden Doğu ve Güneydoğu'dan talebin yoğun olduğunu anlatan YAVUZ, "Batman, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa'dan, çok yoğun talep alıyoruz. Bunların yanı sıra firmalar aracılığı ile Avrupa ülkelerinden de gelenler oluyor" diye konuştu...

Su üzerinde Martı ve Tavşanlı adaları ile su altında kalan yer altı şehrinin olduğunu kaydeden Yavuz teknelerle turlar düzenledikleri Hazar'ın aslında doğunun saklı bir cenneti veya denizi diyebileceklerini sözlerine  ekledi.