Doğruysa Vahim! 

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü ve yardımcısının maaşlarını Meclis gündemine taşıdı. 

Doğruysa Vahim! 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Arık, "En ballı maaş alanlar AK Parti Bilecik eski Milletvekili ve halen Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz ile onun danışmanlığını yaparken, Genel Müdür Yardımcılığı'na getirdiği AK Parti eski Gençlik Kolları Başkanı Davut Arpa'dır. 5-10 yerden maaş, huzur hakkı ödeneği alanlar çiftçinin halinden ne anlar" dedi.

CHP milletvekili Arık, 5 maaşlı genel müdür yardımcısı, 11 maaşlı genel müdür iddiasını şöyle açıkladı: "AK Parti eski milletvekili Mehmet Metiner, bozuk saat misali arada bir doğruları söyler ve sonra da çark eder. Metiner, AK Parti Bilecik eski Milletvekili olan ve halen Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü görevini yürüten Fahrettin Poyraz'ın nerelerden maaş aldığını açıkladı. Nasıl bir baskı altında kaldıysa sonra Twitter hesabını kapattı. İlgili genel müdür de bu twiti yalanlandı" AK Parti eski milletvekili olarak da emekli maaşı da olan Poyraz'ın bir koltuğuna 10 karpuz sığdırdığını dile getiren CHP'li Arık, "Poyraz, genel müdürlük dahil 10 yerde de yönetim kurulu başkanlığı yapıyor. Bu 10 yerden de yönetim kurulu başkanlığı maaşı alıyor. Bu kadar yerden maaş alan kişi, Türkiye'de tarım ve hayvancılığın sorununu çözebilir mi? Çiftçi, Tarım Kredi Kooperatifleri'ne gırtlağına kadar borçlanmışken, traktörünü satarken, bu sorunları çözmesi gereken kişinin 10 yerden maaş alması, yönetim kurulu başkanı olması vicdani midir, ahlaki midir?" ifadelerini kullandı.

İddialar bu. Ve gariptir ki Ak Parti’nin son günlerde en çok eleştiri aldığı konu bazı şahısların birden çok yer ve kurumdan maaş alması geliyor. Ve yine bu konu sadece CHP ve muhalefetin değil, Ak Parti içinden de ciddi tepki alıyor ve vicdanları rahatsız ediyor. Ve yine ilginçtir ki Ak Partinin üst düzey yetkilileri bu konuda halen sessizleri oynuyorlar.

Keşke hem ülke hem de kendileri için biraz daha ferasetli davranabilseler Ak Partili yetkililer.