Resimdeki Şahıs!

Son zamanlarda hakkında şaibe, dolandırıcılık, yoksuzluk ve usulsüz iddiaları bulunan bazı şahısların, geçmişte ve bugün önemli görevlerde bulunmuş devlet ve siyaset adamları ile çektikleri resimler üzerinden bir algı operasyonu yapılıyor.

Resimdeki Şahıs!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sosyal yönü yüksek olan ve düğün dernek programlarına özel bir önem veren bir ülkenin insanı olarak sizinle resim çektirmek isteyen birine “hayır” deme gibi bir alışkanlığımız ve kültürümüz yok.

Hele hele bir resmi görev ya da siyasi bir makamda bulunuyorsanız hiç tanımadığınız birisinin fotoğraf çekme talebine olumsuz bakmanız mümkün değil.

Geçmişte; başbakan, bakan, vali, belediye başkanı, genel müdür, üst düzey bürokrat ve farklı siyasi görevlerde bulunan isimlerle çekilen resimler üzerinden birilerini yargılamak ve buradan hareketle infaz etmek çok doğru değil.

Resim çekmek isteyen şahsın o an itibarıyla kim olduğunu, ne iş yaptığını ve sabıka kaydını sorgulama mümkün olmayacağına göre, hemen herkesin benzer şahıslarla resimlerinin bugün de yarın da gelecekte de çıkma ihtimali vardır.

Bu kaderi, hemen herkes yaşayabilir ve başına benzer olaylar gelebilir. Dolayısıyla resim üzerinden yapılan muhalefet çok doğru ve isabetli, bir muhalefet değil. Kaldı ki bugün buradan yürüyerek birilerini yıpratmak isteyenlerin de başına gelebilecek sıradan bir olaydır.