Doğru Muhalefet

Bingöl'de partisinin 5'inci Olağan Kongresi'nde konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 'Faydalı, doğru yapılanları da elbette takdir de ederiz. Bugünkü iktidar sahipleri imam hatip okullarının önünü açtılar müteşekkiriz. Başörtüsü diye bir problem ülkemizde kalmadı müteşekkiriz, teşekkür ederiz elbette' demiş.

Doğru Muhalefet
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karamollaoğlu, iktidarın bazı politikalarını eleştirdiklerini ama doğru yapılanı da takdir ettiklerini söylemesi, farklı bir muhalefet portresi çiziyor.

Millet İttifakını oluşturan diğer siyasi partilerin “bu ülkeyi 20 yılda tükettiniz” tarzı muhalefet anlayışına karşın Saadet Partisinin doğru yapılanı takdir eden ama yanlışları eleştiren makul ve yapıcı muhalefete ihtiyaç var.

Ancak böylesine yapıcı ve yön gösterici muhalefet anlayışına da kulak kesilen ve söyledikleri her sözü muhalefet kefesine koyarak onları yok sayan iktidar anlayışını da öne çıkarmak ve bu tür muhalefeti diğer muhalefetten ayırmak gerek.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun Bingöl’de yaptığı açıklamalara bakınca, doğru bir muhalefet tarzını hayata geçirmeye başlamaları vatandaşlarımızda da memnuniyet yarattı. 

Elbette ki muhalefet partisi yapılan yanlışları eleştirecek ve çözüm yolları sunacak. Çözüm yolları sunarken de yapılan doğruları da rahatlıkla anlatabilecek. 

Ak Parti son yıllar da elbette ki hataları oldu ve aynı hataları yapmaya devam ediyor. Ama kimse Ak Parti’nin ülkemize yaptığı hizmetleri inkar edemez. Yapılan yanlışları eleştirmek nasıl doğruysa, yapılan hizmetleri de alkışlamak en doğrusudur. 

Türkiye’de bir iktidar sorunundan ziyade ciddi bir muhalefet sorunu var. Milli konulardaki gelişmelerden dahi memnun olmayan, doların çıkması ve ekonominin kötüye gitmesinden mutluluk duyan kör bir muhalefet anlayışı yerine merhum Erbakan Hoca’nın deyimiyle “hayra motor şerre fren” olan bir muhalefete ciddi ihtiyaç var. 

Hele hele kuruluş felsefesinden oldukça uzaklaşıp  rant elde etme  yarışının telaşı ve heyecanına savrulan Ak Parti’nin bazı yöneticilerine hakkı ve hakikati, geçmişin kardeşliği hatırına hatırlatan Karamollaoğlu’nun varlığı aslında bir yönüyle Ak Parti’nin daha kötü durumlara düşmemesi adına bir avantajdır.

Yapıcı ve yönlendirici muhalefeti dinlemek ve onların doğru tavsiyelerini hayata geçirmek gerekiyor. Siz bunu yapmazsanız CHP lideri çıkar ve “Ben ne dediysem yapmak zorunda kaldılar” türü açıklamalarda bulunur siz de bunun altında ezilirsiniz.