Diyanet-Sen ve Diyanet Vakfı imama yapılan saldırıyı kınadı

Diyanet-Sen Elazığ İl Başkanı Yusuf Eker ve Türk Diyanet Vakıf Sen Elazığ Şube Başkanı Ahmet Öksüztepe Geçtiğimiz günlerde Elazığ bölüklü köyünde darp edilen imam Ömer Sönmez ile ilgili açıklamada bulundu.

Diyanet-Sen ve Diyanet Vakfı imama yapılan saldırıyı kınadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyanet-Sen Elazığ İl Başkanlığı ve Türk Diyanet Vakıf Sen Elazığ Şube Başkanlığı geçtiğimiz günlerde Elazığ Bölüklü Köyü'nde darp edilen imam Ömer Sönmez'e destek açıklamasında bulundu.

“BU DURUM TOPLUMUMUZUN DEĞER YARGILARINI YİTİRDİĞİNİN GÖSTERGESİDİR”

Diyanet-Sen Elazığ İl Başkanı Yusuf Eker yaptığı açıklamada; “Geçtiğimiz günlerde Elazığ bölüklü köyünde imam hatip olarak görev yapan Ömer Sönmez kardeşimiz köy muhtarı tarafından görev yerinde darp edilmiştir. Diyanet-Sen camiası olarak asla kabullenemeyeceğimiz bu menfur olayın ilk günden itibaren takipçisiyiz. Biz bu saldırıyı en kutsalımız olan mihraba, kürsüye, peygamber makamına yapılmış bir saldırı olarak görmekteyiz Bu durum aslında toplumumuzun değer yargılarını bir bir yitirdiğinin bir göstergesidir” dedi.

ÖKSÜZTEPE: FAİLLERİN EN AĞIR BİR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMALI

Öksüztepe ise yaptığı açıklamada; “Bu olayla sadece din görevlimize saldırılmamış aynı zamanda Beytullahın birer şubeleri olan camilerimizin maneviyatına da saldırılmıştır. Bu olay devletin yetkili mercilerini hiçe sayıp yüce Türkiye Cumhuriyeti devletine saldırıdır. Müftülüğümüze saldırıdır. Bu olayı esefle kınıyor muhtarın ve diğer faillerin en ağır bir şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Bölüklü Köyü Camii İmamı Ömer Sönmez kardeşimize geçmiş olsun dileklerinde bulunarak yetkililerden de bölüklü köyü camiinin görevlisi ile birlikte kadrosunun ilimizde ihtiyacı olan herhangi bir camiye tahsis edilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı