DİNLEYEN KİM?

DİNLEYEN KİM?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hakimiyet olarak bu sayfalardan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’nu  kendi haline bırakın da nasıl bir yeteneği olduğunu  vatandaş  görsün diyoruz da bunu Ak Parti cenahına pek de anlatamıyoruz.

İmamoğlu’nun attığı her adıma engel olmak ve bunu eleştirmek Ak Partililere hiçbir şey kazandırmadığı gibi İmamoğlu’na  tam da onun istediği gibi felaket doping ve siyasi güç olarak yansıyor. Normal bir  insandan, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına rakip olarak çıkma yollarının taşları ne yazık ki Ak partililerce döşeniyor.

FOX Tv’de Fatih Portakal’ın bile eleştirilerine muhatap olmuş yardım kampanyası, İstanbul’a gereken yatırım ve hizmetleri veremediği yönünde oluşan dip dalganın yavaş yavaş gün yüzüne  çıkma emareleri gözükürken, birileri İmamoğlu’nu muhatap alarak ve küçük  icraatlarını eleştirerek ona siyasi güç zerk ettiklerinin farkında olmaması gerçekten şaşırtıcı ve ibret verici.

Yok eğer birileri; “Biz İmamoğlu’nu parlatalım, Erdoğan’ın karşısına çıksın da dişimize göre olan bu rakibi devirelim” diyorsa, bu akıllılara 31 Mart İstanbul seçimlerinin yenilenmesiyle ortaya çıkan sonucu hatırlatırız. Türk halkı her zaman mağdur edilenden yanadır. Tıpkı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Ziya Gökalp’e ait bir şiirini  okuduğu için ceza alma mağduriyetinden Cumhurbaşkanı makamına getirdiği gibi.

İmamoğlu’nu yerden yere vuran ve kendisiyle aynı mahalleden Can Ataklı bile isyan etmişse artık bu cenahı kendi haline bırakmak ve kendi kendilerini eleştirmelerini izlemek daha mantıklı değil mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "hayalim, rüyam" olarak nitelendirdiği şehir hastaneleri tek tek hizmete girmeye başlamış ancak İstanbul'daki Başakşehir Şehir Hastanesi'nin yapım süreci, Ekrem İmamoğlu'nun göreve gelmesiyle birlikte yavaşlamıştı..

CHP'li İmamoğlu, kendi görev ve yetki sahası içerisinde olmasına rağmen şehir hastanesinin yollarını yapmamak için direnmiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bunun üzerine Çevre ve şehircilik Bakanlığına verdiği talimatla hızla yollar yapılmıştı.

Özellikle tüm dünya koronavirüs ile savaşırken ve birçok gelişmiş ülke sağlık alanında sınıfta kalmışken birçok ülke tarafından örnek alınan dev şehir hastanesine karşı Ekrem İmamoğlu'nun böyle bir tavır alması hükümete muhalif kimliğiyle bilinen Can Ataklı'yı da kızdırmış.

Tele 1 canlı yayınında konuşan Ataklı, "Bahanesi yok bu işin, İBB'nin burada çok büyük hata yaptı. Böyle bir hastane açılıyor. Bina muazzam. İnşaat olarak harika. Efendim yolunu onlar durdurdu da biz yaptık da yapmadık da... Bir de yolu yapılmayacaktır diye açıklama yaptı. Böyle bir acemilik... Böyle bir iş bilmezlik.. Böyle bir çapsızlık... İstanbul'a yakışmıyor. Yapacaksın kardeşim. Tak diye yapacaktın. Hem de bütün gücünü seferber edecektin. Orası benim milletimin şifa bulacağı bir yer. Özellikle bu korona günlerinde. Ne yaptınız? Demeçler, şovlar... Bu şovlarla bu işler yürümez. Cumhurbaşkanlığı hayalleri görenler varsa da kusura bakmasın ama olmaz. O yolu yapacaktın. Lamı cimi yok. Tayyip Erdoğan gitsin de ne olursa olsun diyenlerin dışında bir tane beğenen var mı acaba. Ben daha icraat görmedim kardeşim. Hakikaten görmedim. Ne düzeldi? AKP durmadan geçitleri donatıyordu, sen ne yapıyorsun? “İstanbul Senindir”den başka var mı bir şeyin? Ne demekse o.. Hep edebiyat.. İş kardeşim... İcraat..." ifadelerini kullandı ve bizim tezimizi haklı çıkardı.

Hep diyoruz ya bırakın İmamoğlu’nu kendi haline ve görün Ataklı’nın deyimiyle; Böyle bir acemilik... Böyle bir iş bilmezlik.. Böyle bir çapsızlığı..