NE KADAR EV, O KADAR BAYRAM...

NE KADAR EV, O KADAR BAYRAM...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kurallara uyulması durumunda ramazan bayramından sonra normalleşmenin başlayacağına ilişkin açıklamasının ardından bunun nasıl gerçekleşeceğine ilişkin ayrıntılar belli olmaya başladı.

Buna göre normalleşme;  iller bazında ve meslek gruplarına göre kademeli olarak hayata geçirilecek. Normalleşmede illerdeki vaka sayılarının seyri normalleşme dikkate alınacak. Bu nedenle normalleşme her ildeki duruma göre farklılık gösterebilecek.

Bu ne demek? Elazığ ağzıyla söyleyelim: bu demek oli ki özgürce suvağa çıkmak, Gazi Caddesi’nde fink atmak,  parklara üşüşmek ve mangal yapmak için adamlar bayram öncesi Elazığ’daki hasta sayısına bakacaklar. Eğer hasta çoksa hapı yuttuk, evde kalmaya devam. Yok, eğer kurallara uyup da densüz densüz ve amaçsız sokağa çıkar, kolu komşuya gider, ‘hele bir hava alam gelem’ diyerek çarşıya çıkar da hasta sayısını artırırsak, valla bu densüzler yüzünden hepimiz belki bayramda da içeri tıkılacayug. Ama şimdiye kadar gösterdüğümüz hassasiyeti az buçuk daha gösterip 3 hafta daha dişimizi sıkarsak işte o zaman bayram çüfte bayram olur.

Ne deysiniz gakkolar. Görünüyor ki adamlar çok ciddi.  Elazığ Valisi Çetin Oktay kaldırım, Elazığ belediye başkanı Şahin Şerifoğulları  ve tüm yetkililerin yerinde ve hepsi bizler için olan çağrılarına harfiyen uyalım. Onların gayretlerini de boşa çıkartacak davranışlardan kaçınalım.

Bu süreç sonunda Elazığ’ın karnesi pekiyi olursa neşe ve eğlence, zayıf olursa ne bayram ne seyran   evde kalmaya devam.  Tercih bizim..