Dilek: 'Usulsüzlük, Meşrulaştırıldı'

Şehrimizde aylardan beri hem yerel hem de ulusal medyada yer alan ve meclisin gündemine taşınan usulsüz yıkımlar konusu gündem olmaya devam ediyor.

Dilek: 'Usulsüzlük, Meşrulaştırıldı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 “TALİMATLA İHALE VERİLİYOR”
Elazığ İl Genel Meclisi Eylül ayı toplantısında gündem dışı söz alan MHP Grup başkanvekili Osman Dilek, İl Özel İdaresi tarafından verilen yıkım ihalelerinde yıkılan binaların boş olarak gösterilip binaların içerisindeki demirbaşların ilgili kurumlara verilmediğini, talimatlar doğrultusunda doğrudan temin yoluyla firmalara yıkım işi verildiğini iddia etti.

“HERKES RAHATSIZIM DİYOR FAKAT YANLIŞA DEVAM EDİLİYOR”

MHP İl Genel Meclisi Üyesi Osman Dilek, “Bir şehirde siyasi parti il başkanı televizyona çıkıp “benim vicdanım rahat değil” diyor, bazı milletvekillerimiz bu işlerden rahatsız olduklarını söylüyorlar. Fakat ne hikmetse bununla ilgili hiçbir ilerleme olmuyor. Artık usulsüzlük meşrulaştırılmıştır buna bir dur demek gerekir” dedi.

“DEMİRBAŞLAR KAYIP”
Elazığ İl Genel Meclisi Eylül ayı meclis toplantısında 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında ağır hasarlı binaların yıkımlarıyla ilgili konuşan MHP İl Genel Meclis Üyesi Osman Dilek, talimatla yıkım işleri ihalelerinin doğrudan teminle yapıldığı, yıkılan binalardaki demirbaşların ise gerekli kurumlara teslim edilmediğini söyledi. 

DEMİRBAŞINA SAHİP OLAN BÜROKRAT GÖREVDEN ALINDI
Dilek, bugüne kadar yıkılan binalarda sadece Harput Yetiştirme Yurdu binasının demirbaşları kayıt altına alındığını,  O binanın demirbaşlarını kayıt altına alan ve Milli Emlak Müdürlüğünün kayıtlarına sokan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler eski İl Müdürü Suat Kenç’in de görevden alındığını belirtti.

“HERKES RAHATSIZ AMA NE HİKMETSE HİÇBİR İLERLEME OLMUYOR” 
Deprem sonrasında yapılan yıkım ihalelerinden birçok kesimin rahatsız olduğunu belirten MHP Elazığ il Genel Meclis Başkanvekili Osman Dilek, “Uzun süredir şehrimizin gündeminde olan yıkım faaliyetleri konuşulmaya devam ediyor. Mili Eğitim İl Müdürlüğüne bağlı okullar, yurtlar yıkıldığı zaman bu yıkımları alan firmaların nasıl aldıklarını takip ediyoruz. Bunun neticesinde İl Özel İdare Yatırım A.Ş. üzerinden talimatlar doğrultusunda doğrudan teminle bu ihalelerin verilmesine devam ediliyor. En son örneği ise Gazi Endüstri Meslek Lisesi okulunun yıkım işi var burası da talimatla doğrudan temin yolu bir firmaya verilmiş ve yıkım çalışmaları devam ediyor. Özel İdaresi yetkililerine soruyoruz bu doğrudan temin nasıl oluyor diye. Bir şehirde siyasi parti il başkanı televizyona çıkıp “benim vicdanım rahat değil” diyor, bazı milletvekillerimiz bu işlerden rahatsız olduklarını söylüyorlar. Fakat ne hikmetse bununla ilgili hiçbir ilerleme olmuyor.  İl Özel İdaresi yetkililerine bu yıkım sorunlarının neden çözülmediğini sorduğumuz zaman diyorlar ki doğrudan teminde evraklar uygun. Kurumlardan gelen yazılarda, Özel İdaresi yıkımı yapılacak binaları boş olarak veriyor deniliyor” diye konuştu.

“YIKILAN BİNALARIN DEMİRBAŞLARI YETKİLİ KURUMLARA TESLİM EDİLMİYOR”
 Kamu kurumlarının içerisindeki demirbaşlar Makine Kimya Enstitüsüne ait olduğunu söyleyen Dilek, “Oradaki demirbaşlarla ilgili Milli Emlak Müdürlüğü tarafından kayıt altına alınır ve o demirbaşların ihalesini Makine Kimya Enstitüsü yapar. Ama bu nedense işlenmiyor. Vatandaş boş bina diye alıyor içerideki kazan dairesi, kalorifer petekleri, güneş enerjisi sistemlerini ve para edecek demirbaşların tamamını alıyor.  Bugüne kadar yıkılan binalarda sadece Harput Yetiştirme yurdu binasının demirbaşları kayıt altına alınmış. O binanın demirbaşlarını kayıt altına alan ve Milli Emlak Müdürlüğünün kayıtlarına sokan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler eski İl Müdürü Suat Kenç’i de görevden aldılar” diye kaydetti.

“BUNDAN SONRA İSİMLERİ TEKER TEKER SÖYLEYECEĞİM?”
‘Bu işlerle ilgili kim talimat veriyorsa, kimler nemalanıyorsa bundan sonraki konuşmalarımda isimleri teker teker söyleyeceğim’ diyen Dilek, “Kentte yapılan yıkımlarla ilgili kurum müdürleriyle görüşmelerimizde bütün kurum müdürleri birilerinin talimatıyla Özel İdare Yatırım A.Ş. üzerinden yapılıyor deniliyor. Özel İdareyi zan altından kurtarmamız lazım. Boş bina diye alıyorsunuz içerisinde çok büyük meblağlar teşkil eden demirbaşlarınıza sahip çıkmıyorsunuz. Sorduğumuzda herkes suçu birbirine atıyor sonunda da bu işi Özel İdare yapıyor diyorlar. Bu işlerin düzetilmesi için sesimizin nereye gitmesi lazım? Vicdan sahibi kim bu işi kabullenir?” dedi.

“ELAZIĞ, HİÇ BİR ZMAN BU KADAR AYYUKA ÇIKMAMAŞTI”
 Cumhuriyet tarihinde Elazığ’da zaman içerisinde birçok şeyin olduğunu ancak hiçbir şeyin bu kadar ayyuka çıkmadığını ifade eden Dilek, “Artık usulsüzlük meşrulaştırılmıştır buna bir dur demek gerekir. Biz burada bas bas bağırdık, ‘Şirket üzerinden ihaleler yapıyorsunuz meclisin önerdiği 2 kişiyi alın verilen işleri takip etsin’  dedik ama bize ‘hayır sizin ne işiniz var orada’ diye cevap verildi. Yatırım A.Ş. ’de bizim öğrenmememizin gerekilen ne var ki siz kabul etmiyorsunuz?” ifadelerini kullandı.