Muhtarlar Yok Sayılır mı?

Dünkü nüshamızda 'Muhtar Duyarlılığı' başlığı ile yazdığımız yazıda ilimiz muhtarlarının Ankara ziyaretlerine değinmiş ve sorunları birebir yaşayan muhtarlarımızın çözüm arayışlarını anlamlı ve başarılı bulduğumuzu ifade etmiştik.

Muhtarlar Yok Sayılır mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhtarlarımız Ankara’da başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere bakan, bakan yardımcısı, üst düzey bürokrat ziyaretlerini gerçekleştirmeye devam ediyorlar.
Mecliste İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ziyaretten sonra meclis bahçesinde CHP Milletvekili Gürsel Erol ile karşılaşan muhtarlarımız,  samimi, içten ve doğal bir karşılamanın ardından Erol tarafından meclisin 15 Temmuzda bombalanan bölümleri de dahil olmak üzere tüm yerleşkesi gezdiriliyor ve ikram sonrası uğurlanıyor.
Muhtarlarımız meclisin kapısından tam çıkacakken, isminin verilmediği bir bayan milletvekilleri ile karşılaşıyorlar.

Sonrasını bir muhtarımızın sosyal medya hesabındaki paylaşımından okuyalım:

“20 Muhtar arkadaşımızla şehrin ve mahallelerimizin sorun, sıkıntıları ile alakalı bir takım ziyaretlerimiz sırasında Türkiye Büyük Millet Meclis'ine de gittik. Şehrimizde göremediğimiz Sayın Hanım Vekilimizi tesadüf ya Ankara'da Meclis'te gördük. Karşıdan geliyordu, biz Muhtarları gördü karşılaştık ancak sadece "Hoşgeldiniz" diyip çekip gitti. "Hoşgelmedik" Sayın Hanım Vekilimiz.
BİZİ YOK SAYANI, BİZ HİÇ SAYARIZ...”

Paylaşım bu, yaşananların bir muhtar gözünden kelimelere yansıyan kısmı bu.

Sayın vekilimiz, kendisinden randevu alınmadığı için mi bu tavrı gösterdi yoksa yanlarında CHP Milletvekili Gürsel Erol olduğu için mi bu ilimizden giden 20 muhtara böyle  tavrı takındı bilemiyoruz.

Ama görünen o ki bir ilgisizlik, bir mutsuzluk ve belki arka planında gerekçesi olan bir tepki var sayın vekilden muhtarlarımıza karşı.

Biz şimdilik olayı aktardık. Gerekli açıklamaları olayın tarafları olan kesimler izah ederler diye düşünüyoruz.