DESTEKLEMELER HAYVANCILIĞI GELİŞTİRECEK

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Erol, '2016 yılı Besi Sığır Desteklemeleri ile ilgili karar Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi

DESTEKLEMELER HAYVANCILIĞI GELİŞTİRECEK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Erol, “2016 yılı Besi Sığır Desteklemeleri ile ilgili karar Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. 11 Temmuz’dan itibaren birliğimizde dosya alımları başlayacak ve girişler yapılacak. Bu yıl hayvan başına destek miktarı 200 TL olacaktır. Yüksek maliyetlerle üreticilik yapan üyelerimizin biraz da olsa rahatlamasına vesile olacaktır,  yetkililere buradan bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

 

Hayvan ithalatı ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Erol, “Hayvan ithalatı konusunda ayrıca bilindiği gibi daha önce 60 baş şartı getirileceği açıklanmış, üreticiye 60 baş sınırı getirilmişti. Yani ithal hayvan almak isteyen bir üretici en az 60 baş almak zorundaydı. Bu konuyu Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği yöneticilerimiz bakanlık yetkililerine ilettik ve yapılan görüşmelerde 60 baş şartı kaldırıldı. Buna göre 60 baş altında hayvan ithal edecek üreticiler Kırmızı Et Üreticileri Birliği’ne, 60 baş ve üzeri hayvan ithal edecek üreticiler ise Et ve Süt Kurumu’na müracaat edecek. Hayvan ithalatının sona ermesi için kısa, orta ve uzun vadede çalışması yapılması gerekiyor. Bakanlığımızın bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyor, üretimde istenilen seviyeye yakın bir zamanda geleceğimizi düşünüyorum. Öte yandan hayvan ithalatıyla ilgili 24 Haziran Cuma günü Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren kararı da değerlendirecek olursak bu yıl ithal hayvandan alınan 7.8’lik Gümrük Vergisi kaldırılmış bulunmaktadır. Bakanlar Kurulunda alınan ve yürürlüğe giren karar kapsamında Güney Kore, Malezya ve Avrupa Birliği ülkelerinden ithal edilecek hayvanlardan alınan gümrük vergisi sıfıra indirildi. Hayvan ithalatından alınan vergi bizleri her ne kadar sevindirse de tarım ve hayvancılık ülkesi olmamıza rağmen hayvan ithal ediyor olmamız bizleri üzmektedir. Ben alınan bu kararların üreticilerimize hayırlı olmasını temenni ediyor, desteklemelerle hayvan varlığının artacağına inanıyorum” dedi.