Ak Parti 17. Dönem Siyaset Akademisi Başlıyor

 Ak Parti'nin seçmenlerinin parti ile olan bağını kuvvetlendirmek, siyasete yönelik toplumsal ilgiyi arttırmak,katılımcıların tarih, siyasal tarih, ekonomi, dış politika gibi

 Ak Parti 17. Dönem Siyaset Akademisi Başlıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Ak Parti’nin seçmenlerinin parti ile olan bağını kuvvetlendirmek, siyasete yönelik toplumsal ilgiyi arttırmak,katılımcıların tarih, siyasal tarih, ekonomi, dış politika gibi  alanlarda uzmanlar tarafından bilgilendirdiği  eğitim faaliyeti olan siyaset akademisi 17. dönemde yeni kursiyerlere kapılarını açıyor.

 Siyaset  akademilerinin sadece Ak Partililer için düzenlenen bir program olmadığını söyleyen  Ak Parti İl başkan vekili  Şerafettin YILDIRIM “ İsteyen, siyasete  eğilimi olan herkesin  katılabileceği bir program.  Yeterli katılımın sağlandığı takdirde  Fırat Üniversitesi kampüsü içerisinde  akademimiz 11 Temmuz’dan itibaren  başlayacaktır” diye kaydetti. 

Siyaset akademisinin herhangi bir siyasi kimlik gözetmeksizin, tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını geleceğin Türkiye’sinin  şekilmesinde   etkin rol üstlenecek bireylerin yetişmesi adına kendine bir görev edindiğini  belirten  Ak Parti İl başkan yardımcısı ve AR-GE birim başkanı  Abdullah ATAŞ “  Bu doğrultuda Ocak 2008- Haziran 2013 tarihleri arasında  farklı fikir  ve siyasal eğilimlerde olan  50 bini aşkın insan siyaset akademisinde eğitim görme imkanı bulmuş, katılımcılardan 25 bini eğitim sürecini tamamlayıp sertifika almayı hak kazanmıştır”dedi.

Siyaset akademisinin 16 dönemdir kesintisiz olarak ülkede uygulanan tek eğitim faaliyeti olduğunu  katılımcıları ve  verilen eğitim düzeyi ile lisansüstü bir düzeye ulaştığının altını çizen  ATAŞ “Temmuz 2016’da 17. dönemi  81 ilde başlayacak olan siyaset akademisinin yeni hedefi, büyük güç Türkiye için gerekli olan siyasi ve idari yapıların tartışılacağı, bilgilendirileceği, özellikle dünyadan örnekler ile  somut uygulamalara dayalı bir akademi programın müfredatından oluşmaktadır” diye konuştu.

 Akdeminin içeriği hakkında bilgiler veren ATAŞ “ Dersler teorik ve uygulamalı olarak dört temel başlık altında yaklaşık 60 alt başlık olarak toplanmıştır.  10 hafta boyunca haftada en az 12 saat/3 gün  süreyle ders takip edecek olan katılımcılara  Türk Siyasetine Giriş, Siyasal Sistemler ve İdeolojiler, Siyasal Strateji ve İletişim Becerileri başlıklarına ek olarak bu yıl Deneyim Paylaşımları bölümünde  demokratik  bir platformda daha fazla tecrübe  ve siyasi hikayeye birinci ağızdan da şahit olma şansını elde edeceklerdir” diye aktardı.

ATAŞ ayrıca; Ak Parti siyaset akademisine katılmış olmak bundan sonraki dönemlerde  Ak Parti teşkilatlarında  görev alma sürecinde önemli bir farklılık oluşturacağını bu nedenle yerel ve genel yönetimlerde söz sahibi olmak isteyen, siyasete ilgi duyan, gönül veren tüm vatandaşları kayıt yaptırmak üzere  AK Parti il binasına beklediklerini  ifade etti.