Deprem Uzmanı Hemşehrimiz Prof. Dr. Görür'den deprem açıklaması

Bingöl'de meydana gelen depremin ardından değerlendirme yapan Prof. Dr. Naci Görür Yedisu ve Göynük fayında büyük bir deprem bekliyoruz dedi.

Deprem Uzmanı Hemşehrimiz Prof. Dr. Görür'den deprem açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bingöl’de meydana gelen depremin ardından değerlendirme yapan Prof. Dr. Naci Görür Yedisu ve Göynük fayında büyük bir deprem bekliyoruz dedi.
Saat 15.27'de merkez üstü Bingöl’ün Kiğı ilçesi olan 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem yıkıcı bir hasara yol açmasa da vatandaşlarda korku ve paniğe neden oldu.

Depremin ardından sosyal medya hesabından değerlendirme yapan Prof. Dr. Naci Görür, hem Yedisu hem de Göynük fayında büyük deprem bekliyoruz dedi.

“BÜYÜK DEPREM BEKLİYORUZ”

Prof. Dr. Görür değerlendirmesinde; “Bingöl, Adaklı’da bugün 4.3’lük deprem oldu. Deprem Adaklı-Kuşçimeni güneyinde uzanan ve DAF’a paralel olan yanal atımlı bir fay üzerinde oldu. Bu fay Nazimiye güneyinden geçen Karakoçan fayını da kesiyor. Bu günlerde bu alanda sık deprem oluyor. Bu alan Kabaca Karlıova, Bingöl, Kuşbayırı ve Adaklı arasında bir eşkenar dörtgen gibi bir yer. Buradaki depremler küçük de olsa hem Yedisu hem de Karlova Göynük arasındaki Göynük fayına stres yüklüyor olabilirler. Hep söylüyorum, bu iyi değil. Hem Yedisu hem de Göynük fayında büyük deprem bekliyoruz. Buralardaki yerleşim alanlarında kentsel/köysel dönüşümlere başlanmalı.” İfadelerine yer verdi.