Demirtaş'ın Yavaş Yorumu

Yaklaşan seçimlerde Millet İttifakı'nın adayı olarak son günlerde geçmişte MHP'de siyaset yapan Mansur Yavaş'ın ismi ön plana çıkarken cezaevinde bulunan HDP'li Selahattin Demirtaş'a 'Kürtler Mansur Yavaş'a oy verir mi?' diye sorulmuş.

Demirtaş'ın Yavaş Yorumu

Cumhurbaşkanı adaylığında isimden çok ilkelere bağlı olup olmayacağına bakacaklarını ifade eden Demirtaş, günü geldiğinde tartışılıp değerlendirileceğini söylemiş. Öte yandan Demirtaş, "Fikir beyan etmem doğru olmaz ancak ben şahsen Ekrem Bey'i de takip etmeye çalışıyorum" diyerek gönlünden Yavaş yerine İmamoğlu’nun geçtiği imasında bulunmayı da ihmal etmemiş.

HDP ve CHP, cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmaktan öte, kazandıktan sonraki resmi ve fotoğrafın endişe ve kaygısını yaşıyor. CHP, cumhurbaşkanlığına bu kadar yakınlaşmışken ve ilk kez bu kadar şanslı konuma gelmişken, bugün CHP etiketiyle siyaset yapsa da sağ gelenekten gelen bir isme sıcak bakmıyor. Bunun sebebi ise yönetimde yaşanacak sorunlar, görüş ayrılığı, çok başlılık ve çok sesliliğin kendilerini zor durumda kalacak olmaları.

CHP’ye ve ikinci turda anahtar parti olacak HDP’ye göre, seçilen adayın kendi siyasi çizgilerine ve hedeflerine hizmet etmesi, kazanmaktan daha önemli ve hayati bir mesele.

 İyi Parti, Gelecek, Deva, Saadet ve Demokrat parti gibi sağ partilerin de desteğiyle Mansur Yavaş gibi ülkücü gelenekten gelen bir ismin Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde CHP’nin büyük bir siyasi darbe alacağı ve bir daha iktidar yüzü göremeyeceği bir hezimetiyle de sonuçlanabilir.

Selahattin Demirtaş’ın İmamoğlu vurgusu da bunu açıkça gösteriyor. Görünen o ki CHP ve HDP, Yavaş’a güvenmiyor.