Demirci: 'Şov Değil Hizmet Yapıyoruz'

Ziver Holding Yönetim Kurulu Başkanı, Elazığlı İş İnsanı Veysel Demirci, İstanbul Büşükşehir Belediyesi tarafından Elazığ'da yaptırılacak okul projesinin siyasete alet edilmesine tepki gösterdi.

Demirci: 'Şov Değil Hizmet Yapıyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Demirci, okul protokolü için Elazığ'a gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun imza töreninde siyasi şov yapmasını eleştirerek, deprem felaketinde yara alan şehrin bu durumunu fırsata çevirmenin yanlış olduğunu ifade etti.

"DEVLET MİLLET EL BİRLİĞİ İLE YARALAR SARILDI"

Elazığ'da 24 Ocak'ta yaşanan 6,8 büyüklüğündeki yıkıcı depremde binlerce konutun yanı sıra 27 okulun da hasar gördüğü için yıkıldığını anımsatan Demirci, "Depremin hemen ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla devletimizin tüm kurum ve kuruluşları harekete geçerek aziz şehrimizin yaralarının sarılması için çalışma yaptı. Bakanlarımız haftalarca Elazığ'da kalarak çalışmaların koordinasyonunu yürüttü. Devletimizin tüm birimlerinin yanında sivil toplum kuruluşlarımız, yardım kuruluşlarımız hemşehrilerimizin yanında yer aldı. Devlet, millet el birliği ile şehrimiz yeniden ayağa kaldırıldı. Depremde ne yazık ki binlerce konutun yanı sıra eğitim kurumlarımız da kullanılmaz hale geldi. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile Milli Eğitim Bakanlığımızın koordinasyonunda yıkılan okulların yerine yenilerinin yapılması için projeler hazırlandı ve hızla hayata geçirildi. Çok şükür ki bugün itibariyle yapımı tamamlanan okullarımız ile birlikte şehrimizde eğitim öğretim noktasında herhangi bir sıkıntı yaşanmamaktadır." dedi.

OKUL PROJESİ SİYASETE ALET EDİLDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Elazığ'da yaptıracağı okul projesinin siyasi malzeme olarak kullanıldığını söyleyen Demirci, "Deprem nedeniyle İlimizde yıkılan okulların yerine yenilerinin yapımı sürerken, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Elazığ'da yaptıracağı okul projesinin siyasi kulvara çekilmesini ve siyasi çıkara alet edilmesini doğru bulmuyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Elazığ'da gelerek Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle imzaladığı protokol törenini siyasi şova dönüştürdüğünü üzüntüyle takip ettik. Bu tutum, yapılacak hizmeti gölgede bırakmıştır." şeklinde konuştu.

"BİZ DE OKUL YAPTIK, REKLAM YAPMADIK"

İş İnsanı Demirci, Ziver Holding olarak Elazığ'da eğitim öğretimin devamı için ellerinden gelen tüm imkanları seferber ettiklerini aktararak, "Baba Ocağımız, memleketimiz Elazığ için her zaman hizmete hazırız. Depremden sonra bir çok alanda olduğu gibi eğitim öğretime de desteklerimiz oldu. Depremden hemen sonra Milli Eğitim Bakanlığımızla görüşerek Elazığımızda okul yaptırma kararı aldık. Projemizi hazırladık ve okul yapım işine başladık. Aksaray mahallemizde 3 Bin 700 m2 alanda, içerisinde bilgisayar odaları, spor salonu, 13 büyük derslik, mutfak, mescid, aile birliği odası, öğretmen odası olan tam donanımlı bir okul inşa ettik. Tam bir eğitim kompleksi. Okulumuz çok şükür bu yıl eğitim, öğretim hizmetine başladı. Öğrencilerimiz sağlam ve modern okullarında eğitimlerini görmektedir. Biz bu hizmeti yaparken herhangi bir menfaat gütmedik. Memleketimize hizmet olan sevgimizin bir nişanesi olsun istedik. Bu hizmetin yanında farklı alanlarda da şehrimize yatırımlarımızı yaptık, yapacağız. Hizmette mütevaziliğin öncelikli olması kanaatindeyiz. Biz bu düsturla çalışmalarımızı yürütüyoruz." ifadelerini kullandı.