Darbeci Vekiller

'Montrö bildirisi' başlığı altında darbe iması yapan 104 emekli amiral hakkında gözaltı kararının çıktığı gün, CHP'li eski 124 vekil de bildiri yayınlayarak amirallere destek çıktılar.

Darbeci Vekiller
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"Cumhuriyetimizin temel nitelikleri tartışılamaz! Kanal İstanbul yapılamaz! Montrö tartışmaya açılamaz!" diyen eskil vekiller, bildiride şu sözlerin altına imzalarını attı:
"Önce 126 eski büyükelçi Kanal İstanbul ve Montrö Sözleşmesi ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Ardından 103 emekli amiral görüşlerini bildirdi. Kişi grup ya da kurumların ülke çıkarları söz konusu olduğunda, görüş açıklamalarından daha doğal ne olabilir? Bu hem haktır hem de yurttaşlık görevidir. İstanbul Sözleşmesi'nin Anayasa'ya aykırı biçimde Cumhurbaşkanı tarafından feshedilmesinin verdiği cesaretle hızlandırılan, Kanal İstanbul ve Montrö Sözleşmesi tartışmalarının geldiği nokta, bu açıklamaları zorunlu kıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik çeşitli emeller taşıyan devletlerin çıkarına hizmet edecek olan Kanal İstanbul’da ısrar edilmesini, Atatürk Türkiye'sinin Lozan Antlaşması'ndan sonra en büyük diplomasi başarısı olan, İstanbul-Çanakkale Boğazları ile Marmara Denizi üzerindeki mutlak egemenliğimizi sağlayan, Montrö Sözleşmesi'nin tartışılmaya açılmasını, öneminin azaltılmasını biz de doğru bulmuyoruz. Mustafa Kemal Atatürk ve ilkelerini, Anayasa'nın değiştirilemez maddelerini sahiplenmek, ülkemizin geleceğini ilgilendiren konularda kamuoyunu bilgilendirmek, temel bir anayasal haktır. Anayasal hakların güvencesi olması gerekenlerin, toplumu susturmaya, sindirmeye, korkutmaya çalışmaları kabul edilemez.”denildi.

Hadi askerlerin eski alışkanlıklarının nüksetmesi ve demokrasiden çok da hazzetmemesi gereği darbeye davetiye çıkartacak açıklamalarını kendi retorikleri açısından anladık diyelim, peki demokrasinin vazgeçilmez üyesi olan siyasi partinin amblemi altında seçimlere girip milletvekili olmuş eski CHP’li vekillerin derdi ne?

Onlar fikir hürriyeti babından görüşlerini ifade ettiklerini söyleseler de bu konjonktürde amirallere destek vermenin ve onları meşru göstermenin amacı ne sizce?
Amaç aynı, gaye bir… Bu cenahın tek derdi var o da ülkenin yükselmesi ve kalkınması yolundaki gayretleri boşa çıkarmak.

15 Temmuz ihanetindeki bozguna rağmen bazı cenahların harekete geçmesi de bu kadar pervasızlaşması da gösteriyor ki hain çok, düşman kavi…