Daha Sevap!

Hac'dan gelen bir dostun ziyaretine gitmiştik birkaç yıl önce. Mecliste hazırcevaplığı ile tanınan ve şimdilerde bu diyardan çok uzaklara göç eden bir ağabeyimiz de var. Ziyaretine gittiğimiz ağabeye, yine o yıl hacca giden başka bir tanıdığı sorduk 'o da geldi mi? diye. Sorunun muhatabı, 'o arkadaş biraz daha kalacak, onların kafilesinin süresi biraz uzundu' cevabını verince bizim mukallit ve hazırcevap arkadaştan 'onun biraz daha kalması gerekiyor' esprisi gelince ortamda bir gülüşme oldu. Bu anımızı neden hatırladık sizce. Okuyalım.

Daha Sevap!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kur'an-ı Kerim'e el basıp yemin ederek göreve başlayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bu kez dağıttığı Ramazan imsakiyesi ile gündeme geldi.

Belediyenin bastırdığı imsakiyede akşam ezanı Diyanet'in hazırladığı imsakiyeye göre 2-3 dakika geç okunuyor. İmsak vakitleri de 18 dakika erken başladığı için Bolulular, bu imsakiyeye uyarsa 20 dakika fazla oruç tutacak.

Bolu Belediye Başkanı da tutulan orucun süresinin artırılması ile sevabın da artacağına inanıyor olabilir. Buna sevaba vesile ve belki ortak olmak için imsak ve iftar saatinden aldığı 18 dakikayı da oruca katmak istemiş olabilir. Tabi bu iyimser bir yaklaşım oldu.  Hacı Feyyaz amcanın yorumu ise çok farklı. “Namazda gözü olmayanın imsak, ezan ve iftarda kulağı olmaz.”