Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çağrısına Elazığ'dan Büyük Destek

Elazığlı iş insanları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'yatırım yapın' çağrısı üzerine sosyal medya üzerinden bir araya gelerek destek verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çağrısına Elazığ'dan Büyük Destek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son dönemdeki kurdaki hareketlilik sonucu tarihi rekor kırarak TL karşısında 18.43'e kadar yükselen dolar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TL mevduatıyla ilgili açıklaması sonrası sert bir düşüş yaşamıştı.

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün partisinin grup toplantısında TL Mevduat hesabıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan uygulanan politikanın amacına ulaştığını belirterek: “"Ekonomi dediğiniz dinamik alan sürekli bir değişim içindedir. Türkiye bu treni evelallah kaçırmayacak. Bu trenin öyle son vagonunda falan değil birinci sınıfında hak ettiğimiz yeri alacağız. Yeni ekonomi programının hedefi budur. Döviz kurunu ülkemizin gerçeklerine uygun sürdürülebilir seviyeye getirmek için açıkladığımız program amacına ulaşmıştır” şeklinde konuştu. 

YATIRIMCILARA ÇAĞRI
Cumhurbaşkanı Erdoğan grup toplantısında yaptığı konuşmada yatırım ve üretim çağrısı yaparak “Herkesi yatırıma, istihdama, üretime, ihracata davet ediyorum. Ülkemizi cari fazlayla büyütme kararlılığımızı tekrarlıyoruz” dedi. 

ELAZIĞ’DAN BÜYÜK DESTEK
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son günlerde yaptığı yatırım ve üretim çağrılarına ise en büyük destek Elazığ’dan geldi. Elazığlı is insanı Halis Yıldız sosyal medya hesabından 100 bin TL sermaye ile 10 kişi bir araya gelip yatırım yapma çağrısında bulundu. Yıldız’ın paylaşımına Elazığlı iş insanları büyük bir destek verdi. Paylaşımın üzerinden kısa bir süre geçmesinin ardından 10 kişiye ulaştıklarını belirten İş İnsanı Yıldız, gazetemize açıklamalarda bulundu.

YÖN VERİN YATIRIM YAPALIM
İş İnsanı Halis Yıldız kurdaki dalgalanmalardan bıktıklarını, her ne olursa olsun yatırım, üretim ve istihdam prensibinden ayrılmayacaklarını belirterek: “Biz ne olursa olsun yatırım yapacağız. Zaten ben sürekli üretelim, yatırım yapalım, istihdam alanı oluşturalım çağrısını yapıyorum. Bu kur baskısından iş insanları olarak bıktık. Son günlerde yaşanan düşüş hepimizi mutlu etti. Biz de destek vermek istiyoruz. Sosyal medya hesabımdan bir çağrı yaptım ve kısa sürede yeterli sayıya ulaştık. 10 iş insanı, 100 bin TL sermaye ile 1 milyon TL hazır. Bizim sermayemiz hazır yön verin yatırım yapalım” şeklinde konuştu. 

BİR ÇAĞRI DA YETKİLİLERE
Kendi sermayelerinin hazır olduğunu ancak bu sermayenin etkili bir şekilde kullanılması gerektiğini kaydeden Halis Yıldız, bir çağrı da yetkililere yaparak: “Şimdi bir çağrı da yetkililere yapıyorum, bizim sermayemiz hazır sıra sizde. Bu sermayeyle en etkili şekilde nasıl yatırım yaparız bizlere yol göstersinler, daha fazla nasıl istihdam sağlarız, nasıl ihracat yaparız bizi yönlendirmeleri lazım. Elazığ’daki tüm dinamiklerimizin desteğini ve tecrübesini bekliyoruz” dedi.