Cumhur'da Ağın Çatlağı

MHP'li Ağın Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Ali Uslu, Kanal Fırat'ta Furkan Dilaver'in canlı yayın konuğu oldu. Uslu programda dikkat çeken iddialarda bulundu.

Cumhur'da Ağın Çatlağı

Türkiye tarihinin en önemli seçimlerinden birine doğru giderken seçimin iddialı ittifaklarından olan Cumhur İttifakı, Ağın’da tabiri caize ters düştü. MHP’li Ağın Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Ali Uslu, katıldığı canlı yayında Ağın’da imara açılan bir alana içme suyu ve kanalizasyon hizmeti sağlanması adına kendi bütçelerinin yeterli olmadığını, bu doğrultuda kendilerinin de o bölgede arsaları bulunan Ak Parti İl Başkan Yardımcıları Semih Tekmen ve Kemal Tan’ın bu projeye destek olmak istediklerini ancak sadece kendi arsalarına yetecek kadar bütçe çıkardıklarını iddia etti. Daha sonra programa bağlanan Semih Tekmen bu iddiaları yalanlarken son olarak programa bağlanan Ak Partili Meclis Üyesi Sedat Uyanık, Ali Uslu’nun doğru söylediğini hatta bu konu nedeniyle Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ve ilgili başkan yardımcılarının kendisini bir daha meclis üyesi adayı göstermediğini iddia etti.

Cumhur'da Ağın Çatlağı

İşte dünkü programda ortaya atılan iddialar ve yaşanan tartışmalar:

ALİ USLU: “KENİ KAPILARININ ÖNÜNE YETECEK KADAR BORU ALMAYI TEKLİF ETTİLER”

Başkan Uslu’nun konuyla ilgili açıklaması şu şekilde: “Bizden önceki rahmetli Yılmaz Sertkaya döneminde ilçede imara açılıp 134 parça parsellenip hemşehrilerimize 10-12 bin lira arasında satılan arsalar vardı. Biz 2019 yılında göreve geldiğimiz gün burayla ilgili İller Bankası’nda bir ARGE çalışması yaptık. Buradaki su ve kanalizasyon hatlarının projesini hazırlattırdık. Yolların yapılması, kilit parkesi ve asfaltı için toplamda 5 milyon liralık bir maliyet çıkmıştı. Bu maliyet de bize o süreçte çok geldiği ve belediye bütçesini aştığı için bu alanın sadece bir kısmına kadar su götürebildik. Burada su ve kanlizasyon işini rahmetli Yılmaz Ağabey, “ben getireceğim” diye söz vermiş ama biz bu kanalizasyon işini yapamadık. Bununla ilgili İller Bankası Genel Müdürlüğü ile de görüşüyoruz. Taleplerimizi ilettik. Çözebilirsek hemşehrilerimizin de katkılarıyla bu şekilde çözeceğiz. Bunu seçim vaatleri olarak dillendiren arkadaşlar var. Bizim buradaki bu parsellerin içerisinde özellikle üstüne basa basa söylüyorum, parselasyonu yapan Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Semih Tekmen (Tekmen Mühendislik). Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Kemal Tan, onun da arsası var orada. Neslihan Hanım (bir önceki Ağın Kaymakamı şimdiki Ankara Vali Yardımcısı Neslihan Kısa Duman) döneminde bizlere ulaştı ve “başkanım buranın su problemi var, biz buranın borularını sana temin edersek yapar mısın?” Biz de tabi ki yaparız dedik. Sonra iş baktık ki şeye döndü, “Biz valilikten 250 bin liralık bir para alalım, bu boruları alalım.” Ama bu 250 bin liralık boru sadece 2 il başkan yardımcımızın kapısına yeten boruydu. Biz o zaman kendi il başkanımıza, vekilimize de arz ettik. Biz hiç kimsenin kapısına özel bir şey çekemeyiz. Malzeme listesini kendilerine takdim ettik, eğer bu boruların komplesini alırsanız, bizim de 2 adet kepçe ve ekskavatörümüz var çekelim kurtulalım dedik. Dönüş yapılmadı. Bununla ilgili üstüne basa basa söylüyorum. Ak Parti İl Genel Meclisi Üyesi Sedat Uyanık bana ulaştı. Valilikten “böyle bir para getirsek” dedi. Ona da anlattım. O da “sen haklısın biz yarın seçime çıktığımızda Cumhur İttifakı’nın 2 il başkan yardımcısına özel iş yaptırttı dedirtmeyiz” dedi ve kendi de partilerinin içinde bu konu görüşüldü diye bu arkadaşımız şu anda aday gösterilmedi ve şu anda bağımsız aday.”

SEMİH TEKMEN: “İDDİALAR YALANDIR”

Daha sonra programa telefonla bağlanan Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Semih Tekmen, ihaleye kanununa uymak şartıyla bu ihaleye katıldıklarını aynı zamanda buradan arsa aldıklarını, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Kemal Tan’ın ise ihaleyle değil ihaleyi alan bir vatandaştan arsayı aldığını söyledi. Ali Uslu’nun ifadelerinin çok çirkin olduğunu ve kendisini huzursuz ettiğini belirten Tekmen, “Buranın içme suyu yatırımının yapılması için İller Bankası Genel Müdürlüğü, Valilik ve Kaymakamlıkla görüştük. Belediye başkanımız burayı yapmak için imkanlarının olmadığını söyledi. Bizler de destek olmak istedik. Bu taşınmazları satan kişi de yine Ağın Belediyesi’dir. O zaman yapılan proje 2 bin metre temiz su borusu satın alındığı ya da temin edildiği takdirde bu bölgedeki tüm imar adalarına temiz içme suyu taşımaya yeterli olacaktı. Proje bellidir, Ali Başkan ile whatsapp yazışmalarımız vardır. İller Bankası Genel Müdürlüğü, Valilik ve Özel İdare ile görüşmelerimiz kayıtlıdır. Biz bu şekilde bize isnat ettiği eylemlerden uzağız. Kesinlikle kendi menfaatlerimiz doğrultusunda bir adım atmadığımız gibi bu tür eğilimlerden uzak durmuş insanlarız. Biz bu işlerin vebalinden Cenan-ı Allah’a sığınan insanlarız.”

“250 BİN LİRALIK MALZEME ALARIZ DEDİNİZ Mİ?”

Daha sonra söz alan Ali Uslu ise Tekmen’e ihale usulüyle ilgili bir sıkıntı olduğunu söylemediğini vurgulayarak, “Bana gelip Valilikten Neslihan Hanım ile görüştük, 250 bin liralık boru alırsak bunu çekeriz dediniz mi demediniz mi? “ sorusunu sordu.

Cumhur'da Ağın Çatlağı

“BU BÜTÇE O ZAMAN İÇİN YETERLİYDİ"

Tekmen ise bu soruya yanıt olarak, “İsale hattı projesinin o günkü bedeli 250-300 bin lira tutuyordu. Bunu size getiririz, hibe ederiz siz de o yatırımı kazandırırsınız dedik, doğrudur” cevabını verdi.

“KAYMAKAMA “SENİ VALİ YARDIMCISI YAPALIM” DEDİNİZ Mİ?”

Bu yanıtı beğenmeyen Uslu ise “beni bazı şeyleri açıklamaya zorluyorsunuz. Neslihan Hanım’ı, Kovancılar Kaymakamı  veya Elazığ Vali Yardımcısı yapacağız deyip vaatte bulunup 250 bin liralık boruyu alırsak yapar mısınız dediniz mi demediniz mi? Ben hiç kimseye iftira atmam. Biz sizin sadece şahsınıza münhasır boru çekmeyiz. 250 bin lira da sadece sizin şahsınıza münhasır dedik ve buraya yaklaşık 1 milyon liralık boru gidiyordu. Ben de size İller Bankası’nın  bu evrakını, maşonundan borusuna kadar kaç adet olduğuna dair bu evrakı verdim, “Tamam Ali Başkanım, biz bunu tedarik edelim, yaparız” dediniz ve o günden sonra hiç gelmediniz. Şerefim ve namusumla temin ederim olay budur” yanıtıyla karşılık verdi.

“BÖYLE BİR KONU AĞZIMIZDAN ÇIKMADI”

Tekmen ise son olarak, “Şu andaki Ankara Vali Yardımcımız Neslihan Hanım’ın ismi zikredildi. Biz “orada bu projeyi yaparsan Neslihan Hanım sizi Elazığ’da Vali Yarımcısı yaparız” diye bir şey ağzımızdan çıkmadı. İş çok çirkinleşiyor. Oradaki kaymakamı “seni vali yardımcısı yapacağız” şeklinde söylemler zikredildi. O insanın da vebaline giriyorsunuz. Bizim bu projeyi verdiğimiz tarih bellidir. O tarihte bunun tutarları bellidir, çıkarılabilir. Biz bunu kendi kapımızın önüne diye düşünmüşsek, tasavvur etmişsek Allah bizden hesabını sorsun. Ama bunun aksi bir şey varsa Cenab-ı Allah’ın adaleti keskindir.

Cumhur'da Ağın Çatlağı

“SEMİH TEKMEN YALAN SÖYLÜYOR”

Daha sonra programa bağlanan Ak Parti Ağın İl Genel Meclis Üyesi ve Ağın Bağımsız İl Genel Meclis Üyesi Adayı Sedat Uyanık ise “Yayını izledim. Semih Bey bağlandı, Semih Bey yalan söylüyor. Benim aday olmama sürecimde de Semih Bey’in Şerafettin Bey’in bir de Kemal Tan Bey’in etkisi vardır. Biz bunlarla toplantı yaptık. Meclis Başkanı İbrahim Şerbet Bey şahittir. Bu su meselesi yüzünden beni aday göstermediler. Semih Bey yalan söylüyor. Söyleyeceklerim bu kadar” şeklinde konuştu.