Cuma İYİ, Pazar MHP

İlimiz son günlerde siyasetçi akınına uğruyor. Geçtiğimiz haftalarda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu şehrimize gelmiş, yapımını gerçekleştireceği okulun protokol törenine katılmış, basın mensupları ve partililerle buluşarak halkımızla görüşmüştü.

Cuma İYİ, Pazar MHP
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yine geçtiğimiz hafta Ak Parti İl Danışma Kurulu toplantısı ve parti içi eğitimler dolayısıyla Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta ilimizdeydi.

Cuma günü ise İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ilimize gelecek. 

Pazar günü ise Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım beraberindeki MHP’li Milletvekilleri ve MYK üyeleriyle birlikte Elazığ’a gelerek ziyaret ve incelemelerde bulunacaklar.

İlimizin siyasilerin ilgi odağı olması elbette memnuniyet verici.  Elazığ önemseniyor ve belli ki önemli görülüyor.

Gerçekleştirilen bu ziyaretler öncesi ve sonrası polemikler ise bu gücümüzü kırıyor ve şehrin bir ve beraberliğine gölge düşürüyor.

Ekrem İmamoğlu’nun gelişi ve gidişinden sonra yaşanan tartışmalara şimdi de İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in gelişi öncesi sosyal medya paylaşımlarındaki nefret dili eklendi.

Siyaset, yasalar ölçüsünde herkesin yapabileceği ve ülkenin her bir yanına gidebileceği bir alan açıyor insana. Siyasi mesajınız yanında ülkeye ve halka neler vaat ettiğinizi elbette şehir şehir gezip anlatacak, varsa hakkınızda olumuz kanaat ve düşünceler bunu gidermek için sahaya ineceksiniz.

Siyasetçi, gelir, kendini ifade eder, halk inanır ya da inanmaz, oy verir ya da vermez. Bunun dışında insanları tepkisel bir psikolojiye sokmak ve bir nevi hedef göstermek çok şık değil ve hatta siyasetin doğasına ve centilmenliğine sığmayan bir tavırdır.

Elazığ bu tür kısır tartışmalar yerine, eksiklilerini ve yanlışlarını düzeltme yönünde enerji harcamalı, birlikte ve haklı talepler için sesini yükseltmeli.