Bu Dikiş Tutmaz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in grup toplantısında HDP ile ilgili çarpıcı sözleri sonrası HDP kanadından da cevap gecikmedi.

Bu Dikiş Tutmaz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İYİ Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Meral Akşener, Siirt'te bir HDP'linin 'Burası Kürdistan' çıkışını hatırlatarak 'Neye şaşırıyorsunuz, bu adam HDP'li. Biz HDP'yi terör örgütü PKK'nın yanında konumlandırıyoruz. 'Kürdistan' söylemi kime ait? PKK'ya..' diye konuştu.

Akşener’in bu açıklamasına HDP  kanadından cevap gecikmedi:
İşte HDP’nin açıklaması: “HDP halkın içine, umut adresi olmaya, eşit ortak yaşam, demokratik gelecek ve özgürlük hedefine konumlanmıştır. Söyleyecek sözü anlatacak hikayesi kalmayanlar, eski düzenin güvenli gölgesine sığınıyorlar. Bu gölgenin güven sağlayacak gücü kalmamıştır. Kim ki iktidara yaranmak amacıyla iktidarın sözlerine yanaşırsa iktidarın kaderini paylaşacaktır. Karanlık kuyuya düşeceklerdir. Çünkü çürüyeceklerdir, unutulacaktır. Halkın hafızası demokrasi, özgürlük, refah istiyor. HDP’ye iktidar diliyle saldıranlar acizdir. Eğer yalan söyleyecekseniz bile karşıdakine güven vermeyi yaratarak yapın bunu. HDP şuradadır, buraya konumlanmıştır demek üretecek söz bulamamak, kendisine söylenen itirazları, eleştirileri hazmedememek demektir.”

Bu tartışmada Akşener, doğruların ve gerçeklerin yanında dururken, HDP İyi Parti’yi iktidara yaranmak amacıyla iktidarın ağzından konuşmakla itham ediyor. “Burası kürdistandır” sözünün ne anlama geldiğini ve amacının ne olduğunu, her ne kadar hakkında kapatılma davası devam etse de yasalara göre kurulmuş bir parti olarak izahını yapmak yerine karanlığa konuşuyor. Ülkenin bağımsızlığını ve bölünmez bütünlüğünü savunan partileri karanlık kuyulara düşmekle tehdit ediyor.

Bu tartışma da gösterdi ki başbakanlık hatta cumhurbaşkanlığını kaybetmek  pahasına da olsa İYİ Parti’nin HDP’nin direkt ya da dolaylı bir şekilde destek vereceği bir ittifakta bulunması mümkün değil. İyi Parti bu şartlarda Ak Parti ile anlaşabilir ama HDP ile asla.