Çözüm Kararlılığı

Yıllardan beri her seçim zamanı vaatlerin başında geliyor Elazığ'ın altyapı sorunu… Tıpkı tarımsal sulama sorunu gibi bir türlü çözülemeyen altyapı sorunuyla ilgili bir umudumuz bir de kararlı Belediye Başkanımız var artık.

Çözüm Kararlılığı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir sorunu görmezden gelmek, varlığından kaçmak, halı altına süpürmek o sorunun ilk etapta fark edilmesiyle, daha sonra kabullenilmesiyle ve kararlılıkla çözülür.

İşte  Başkan Şahin Şerifoğulları’nın yöntemi de tam da bu… Önce altyapı sorununu kabul etti, daha sonra çözüm arayışına girdi ve şimdi de sorunu çözme gayretini gösteriyor. Bu sorunun Elazığ’ın kara defterinden çıkacağının ümidi bizlerde oluştu.

Proje ihalesinin sonuçlandığını ve önümüzdeki aylarda da yapım ihalesinin gerçekleştirileceği altyapının tümüyle yenilenmesi için heyecanla beklerken, mevcut hatlarda oluşan arıza ve eski şebekeden kaynaklı problemlere de müdahale etmek ve vatandaşı susuz bırakmamak gerekiyor.

Dün Rızaiye Mahallesi’nde yaşanan bir su arızasına Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın korumasız ve şoförsüz giderek ekibin çalışmasına nezaret etmesi ve altyapı problemlerini yerinde görmesi bu konuya verdiği önemi göstermesi açısından önemliydi. Orada fotoğraf karelerine yansıyan kararlı duruşu da bu sorunun çözümünde büyük bir rol oynayacağının net bir resmiydi.

Başkan Şahin Şerifoğulları, iki hafta önce katıldığı Hakimiyet TV’de yaptığı açıklamayla da bunun sinyalini vermişti. Başkan Şahin Şerifoğulları su  sorunuyla ilgili neler söylemiş ondan dinleyelim:
“Altyapıyla ilgili büyük bir problemimizin olduğunu bütün şehir biliyor. Su kesintilerinden bizler de yorulduk. Altyapının maalesef yetersizliği, çok eski yapılardan oluşması ve asbestli, kireçli boruların yani sağlıklı olmayan borulardan şehrimize su verilmesinden rahatsızız. Bununla birlikte çok ciddi manada da kayıp-kaçak su ve bunun belediyeye yükü var. Hamzabey Barajı’nın kendi şebekemize aktarılması ile birlikte su sorunumuzu kısmi olarak çözdük ama gün içerisinde oluşan arızalardan dolayı kesintiler vatandaşlarımızı da bizleri de yoruyor. Üstüne basa basa söylüyorum altyapı sorunu da ihalesini yaptıktan sonra kısa süre içerisinde şehrin büyük bir problemini de çözmüş olacağız, o zaman çok daha mutlu olacağız.”

Çözümün ilk adımı sorunu tespit etmek, ikinci adımı da harekete geçmektir. Altyapı gibi trilyonların toprağa gömülmesi hizmetini kararlılıkla sürdüren Şerifoğulları’na sonsuz teşekkürler.
 

Çözüm Kararlılığı
Çözüm Kararlılığı
Çözüm Kararlılığı
Çözüm Kararlılığı
Çözüm Kararlılığı
Çözüm Kararlılığı
Çözüm Kararlılığı
Çözüm Kararlılığı
Çözüm Kararlılığı
Çözüm Kararlılığı
Çözüm Kararlılığı