ÇOCUK VE GENÇLERİMİZE DAİR

                Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmenin olmazsa olmazlarından biridir spor

ÇOCUK VE GENÇLERİMİZE DAİR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

                Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmenin olmazsa olmazlarından biridir spor. Sağlıklı bir yaşamanın temel kaynaklarından biri olan sporun önemini dilimizin döndüğü kalemimizin yazdığı kadar anlatmaya çalışmak Çocuklarımızı ve gençlerimizi  spor yapmaya teşvik etmek biz spor adamlarının ve de her anne babanın en temel görevleri arasındadır.

                Sigara ve uyuşturucu kullanma oranı her geçen gün hızla artmakta olup sigara ve uyuşturucu kullanma yaşı ise her geçen gün daha da düşmektedir. Aileler artık çocuklarının sigara içmelerini doğal karşılar hale gelmişlerdir. Aileler; Çocuğumuz sigara dışında başka bir şey içmesin de çocuğumuzun  varsın sigara içsin  diyecek duruma gelmişlerdir. Çocuklarımız ve  gençlerimizi bu tür Zaralı alışkanlıklardan uzak tutabilmek için çocuklarımızın ve gençlerimizin spora yönlendirilmesi atılabilecek en güzel adımlardan biridir.Düzensiz ve sağlıksız beslenme yanında internet başında, playstation oyun salonlarında   spordan uzak  geçirilen zamanlar çocuk ve gençlerimizin fiziksel,ruhsal,zihinsel ve sosyal dengelerini olumsuz yönde etkilemektedir.

                  Teknolojinin hayatımızda hızla yer alması ile birlikte  hareketsiz bir yaşam ortaya çıkmıştır. İnternet ve cep telefonları Playstationlar ve Televizyonlar karşısında geçirilen vakitler oldukça fazladır Bunun muhakemesi ne yazık ki aileler tarafından yeterince yapılmamaktadır.  Bilinçli aileler çocuklarını spor ve sosyal aktivitelerin içerisinde olabildiğince görmek istemektedir.

                   Genellikle Spor hayatına  okul spor takımlarında Beden eğitimi öğretmenleri sayesinde başlayan çocuklarımız okul bazı bilinçsiz diyebileceğimiz aileler tarafından derslerine çocuklarımız derslerine çalışmıyor gerekçesi ile çocuklarını sportif ve sosyal aktiviteler den mahrum bırakma yoluna giderek çocuklarının sosyal psikolojik sosyolojik ve fiziksel gelişimlerinin önüne geçtiklerini fark edememektedirler. Arkadaşlarından ayrı kalan çocuklarımız kendilerini gerçekleştirmekten ve özgüvenlerini kazanmaktan,sosydigereşmekten,yardımlaşmak ve paylaşmayı öğrenmekten ve fiziksel gelişimlerini arttırmaktan mahrum kalacaklardır.

                 Sporla tanışmayan çocuk ve gençlerimizin  ilerleyen  zamanlarda zararlı alışkanlıklarla tanışmaları daha kolay olacak ve aileler istemese de çocuk ve gençlerimiz internet kafeler,kahvehaneler,virane yerlerde vakit geçirmeye başlayacaklardır.

        Aileler artık çocuklarını yarış atı gibi koşturmaktan vazgeçmeli onlardan yapabileceklerinden çok daha fazlasını yapmalarını istememelidirler. Devlet organlarından Milli Eğitim Bakanlığı ise  okul müfredat programlarını neredeyse yirmiye  yakın ders sayısını azaltarak yeniden düzenleyip çocuk ve gençlerin ders yükü altında ezilmemelerini sağlamalıdırlar. Çocuk ve Gençlerimiz ne yazık ki Okul dershane ev üçgeni arasında sıkışıp kalmıştır.Çocuklarımızın ve gençlerimizin  en temel ihtiyaçlarından birinin de  spor  ve sosyal aktiviteler yapmak olduğunu bilmeleri gereklidir. Çocuklarımız ve gençlerimiz kendilerinin farkında olmalı teknolojiden biraz olsun uzaklaşmalı sosydigereşmek için daha fazla oyun ve daha fazla spor ve daha fazla sosyal aktiviteye zaman ayırmalıdırlar. Çocuklarımıza bu konuda en büyük yardımı yapacak olan yine anne babalar dır.

Aileler çocuklarının ve gençlerinin vakitlerini yerli yerinde kullanmalarını sağladıkları halde eğitimle ilgili herhangi bir kaygıya kapılmalarına gerek olmayacağını bilmelilerdir.  Çocuk ve gençlerimiz spor sayesinde kendilerine olan güvenlerini arttıracak olup daha zinde dinamik ve daha mutlu olacaklardır.Yapılan araştırmalarda ise spor yapan bireylerin spor yapmayanlara oranla derslerinde daha başarılı oldukları görülmüştür.

      Aileler şunu bilmedir ki! Çocuk ve gençlerimizi spor yapmaktan alıkoymak onların sağlıklı ve mutlu geleceğini acımasızca engellemektir…Öyle ise bir kez daha hep beraber haykırıyoruz…HAYDİ SPORAAA