Çimento Fabrikasında Mutlu Son !

Elazığ Sivil İnisiyatif Birliği üyesi Doç

Çimento Fabrikasında  Mutlu Son !
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Sivil İnisiyatif Birliği üyesi Doç. Dr. Bilal ÇOBAN çimento fabrikasının yer değiştirmesi konusunda mutlu sona ulaşıldığının müjdesini verdi. ÇOBAN “ İki gün önce Cementır Holding’in İtalya’daki CEO’su Çimentaş Group’un İzmir’deki yetkilileri ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet ÖZHASEKİ, genel müdürler, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit YANILMAZ ve Elazığ’ın iki milletvekili bir araya gelerek 21 Mart’ta kesinleşmek üzere çimento fabrikasının yer değiştirilmesine karar verilmiştir. Allah, hayırlı uğurlu etsin” diye konuştu.

ESİB’in Yeteneğini Görmüş Olduk

Elazığ Sivil İnisiyatif Birliği gibi bir araya gelmiş insanların bir işi yapabilme yeteneğini gördüklerini dile getiren ÇOBAN “Kimsenin bu fabrikayı taşımaya gücü yetmez söylemleri arasında aslanlar gibi mücadele ettiler ve 2 gün öncesi önemli bir zaferle bu iş sonlandırılmıştır. 35 gündür gecesini gündüzüne katan ESİB üyesi bütün arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. 35 gün boyunca uyumadılar, kendi işlerini öteleyerek mücadele ettiler.

 

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN Düğmeye Bastı

Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın fabrikanın taşınması konusunu Bakanlar kuruluna taşınacağı sözü vermesiyle düğmeye bastığını belirten ÇOBAN “ Bu sözden sonra Elazığ’daki bürokrasi ve siyaset kurumu bu şekilde  şekillenmiş  yarım yüzyılı aşan ilimizin bu kronik problemi çözülmüş oldu.

ZORLUOĞLU ve YANILMAZ’a Teşekkür !

Elazığ Valisi Murat ZORLUOĞLU’na katkılarından dolayı yürekten teşekkür ettiklerini ifade eden ÇOBAN “Sayın valimiz başından beri grubumuzu cesaretlendirdi ve sonuna kadar sürecin devam etmesine destek oldu. ESiB’in ilk kuruluşundan beri grupla beraber hareket edeceği sözünü veren Elazığ Belediye Başkanı Mücahit YANILMAZ’a  da teşekkür eden ÇOBAN “ Sayın belediye başkanımız başından beri bu işe inandığını ve mutlak sonuç alma odaklı hareket ettiklerini söylemişti. Dünkü görüşmemizde Elazığ’ın çimento fabrikası ile ilgili bir gündemi kalmamıştır açıklaması yaparak noktayı koymuşlardır. Kendilerine Elazığ adına, ESİB adına teşekkür ediyorum. Diğer yandan bizlere destek veren mahdigere toplantıları düzenlememizi sağlayan muhtarlarımıza da teşekkür ediyorum” diye kaydetti.

Hakimiyet Gazetesi ve Kanal 23 En Büyük Destekçimiz Oldu

Kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmayan  yaptıkları her çalışmayı basın aracılığıyla duyuran  Hakimiyet Gazetesi ve Kanal 23 televizyonuna teşekkür eden Doç. Dr. Bilal ÇOBAN “ Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan attığımızı her adımı haberleştirerek vatandaşları bilgilendirmemizi sağlayan Hakimiyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ahmet TOPRAK ve çalışanlarına, Kanal 23 TV Gen. Yay. Yön. Vehbi ÇOŞKUN ve ekip arkadaşlarına ve diğer basın mensuplarımıza, Siyasi parti temsilcilerine, STK’lara ve en önemlisi bize her zaman desteklerinden dolayı Elazığ halkına  teşekkür ediyoruz” dedi.

Milletvekilleri Kenarda Durdular !

Sürecin ilk başlarında milletvekillerinin kenarda durduğunun altını çizen ÇOBAN “Fabrikanın İtalyanlara ait özel bir kuruluş olduğunu geldiğince gelen git deyince giden bir kuruluş olmadığını ama; devletin atacağı adımlar var demiştik onlarda hukuki süreci mutlak suretle hukuki süreci takip etmemizi  söylemişlerdi” diye konuştu.

 Muhtar Mehmet ÇÖKMEZ Önemli Bir İş Başardı

Kızılay Mahdigeresi Muhtarı Mehmet ÇÖKMEZ’in Cumhurbaşkanımızın otobüsünün önünü keserek çimento fabrikasının gündeme gelmesi hususunda önemli bir iş başardığını söyleyen ESİB üyesi Ali KOÇ “ Mehmet muhtarımıza ve bize destek veren diğer muhtarlarımıza çok teşekkür ediyorum. İnanarak, ihlasla yola çıkıldığı zaman başaramama gibi lüksünüz yok. Başarı böyle sağlandı. Elazığ üzerinde bulunan ölü toprağının ESiB tarafından atılmış olduğuna inanıyorum. “Bundan sonra bu Elazığ’dan bir şey olmaz, 40 yıldır biz bunu duyuyoruz” sözleri tarihe karışmıştır. Elazığ bundan sonra ESİB benzeri oluşacak yeni oluşumların başarıya ulaşacağına inanacak. Onlara güven gelmiş olacak. Artık bu meselenin akameti, geri dönüşü kesinlikle olmayacaktır ” dedi.