'ESNAF AHİLİK FONU UYGULAMASI BAŞLIYOR'

Başkan Ulaş, Devletimiz tarafından ekonomik nedenlerle işyerini kapatan veya iflas eden esnafın gelir kayıplarını telafi etmek amacıyla kurulan Ahilik ve Esnaf Sandığı esnaflarımızın güvencesi

 'ESNAF AHİLİK FONU UYGULAMASI BAŞLIYOR'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Ulaş, Devletimiz tarafından ekonomik nedenlerle işyerini kapatan veya iflas eden esnafın gelir kayıplarını telafi etmek amacıyla kurulan Ahilik ve Esnaf Sandığı esnaflarımızın güvencesi olacağını belirterek yasanın 1 Ocak 2018 tarihinden sonra uygulama gireceğini ifade etti.

                          ESNAFLARIMIZI GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR

Esnaf Ahilik Sandığı zorunlu hale geldiğine vurgulayan Başkan Ulaş, Esnaf Ahilik Sandığının esnaf ve sanatkârın emniyeti olacağını belirterek “ Bugünlerde esnaflarımız adına güzel gelişmeler oluyor. Esnaflarımızın mağdur olduğu konulardan birisi sicil affıydı. Esnaflarımızın çeşitli nedenlerinden dolayı bazı borçlarını ödeyemediği için sicillerinde bozulma olmuştu. Bu durumda esnaflarımızı mağdur ediyordu. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde işletme teşvikleri, borçların yeniden yapılandırılmasına ve sicil affına kadar çeşitli alanlarda düzenlemeler getiren torba yasayı kabul edilmesi esnaflarımız tarafından olumlu karşılandı. Ayrıca esnaflarımıza can suyu olacak yeni açıklanan KOSGEB faizsiz kredilerinden ilimizde çok sayıda esnafımız faydalanacak.2016 yılında KOSGEB kredilerinden Elazığ’da 89 esnafımız faydalanmıştı. Bu sayı ilimiz için çok azdı. Bu durum esnaflarımızda hayal kırıklığı yaratmıştı. Çok şükür Devletimiz esnaflarımızın isteklerine kayıtsız kalmayarak yeni açıklanan KOSGEB kredilerinden şartları uyan tüm esnaflarımıza faizsiz krediden faydalanacak. Bu kredi esnafımıza can suyu olacaktır. Odam adına esnaflarımıza sağlanan kredi için devlet büyüklerimize şükranlarımı sunuyorum. Bin yıllık ahilik geleneğimizi şimdi Ahilik ve Esnaf Sandığıyla yaşatacağız. Esnaflarımızın işleri kötü gittiği zaman bu fondan yararlanabilecek. Esnafımız iş yerini kapattığında Ahilik ve Esnaf Sandığı esnafımızın yanında olacak. İnşdigerah esnaflarımız yeni yürürlüğe giren düzenlemelerle rahat bir nefes alacak. Esnaflarımıza KOSGEB kredilerinin hayırlı olmasını dilerken bu kredi ile işlerinin daha da iyiye gitmesini temenni ediyorum. Esnafımız için çıkarılan kanunlar içinde hükümetimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.