CHP'nin Genç Atağı

Seçme yaşının 18'e indirilmesi ve ittifaklar arasındaki farkın yakın olması ve seçimin kaderini bu oyların belirleyeceği gerçeği birçok partiyi gençlere ve onların oylarına yöneltmiş görünüyor.

CHP'nin Genç Atağı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçmişin klasik siyasi tercih, teamül ve oy vermenin kalıplarını kıran ve sorgulayan, hesap soran ve bazı zamanlarda ise  iktidarı eleştirerek tavır ortaya koyan gençlerin tercihi daha çok yeni partiler olurken, CHP’de sahaya inerek gençleri dinleme ve onlara yönelik politikalar üretme noktasında adımlar atmaya başladı.

Geçtiğimiz aylarda yapılan kongrede il başkanı seçilen ve göreve geldikten sonra her kesimden insanlarla bir araya gelmeyi amaçlayan CHP Elazığ İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar Duran, haftanın bir gününü  “Gençlik Günü” ilan ederek genç kuşakla  buluşma uygulamasını başlattı.

Özellikle il dışından şehrimize okumaya gelen üniversite öğrencilerinin talep, şikayet ve önerilerinin dinleneceği  etkinlik Çarşamba günleri yapılacak.

Gençleri merkeze alan ve öznesi yapan bu uygulama ile ilimizde gençlere yönelik ciddi adım atan ilk parti CHP oldu.

 Diğer partilerin gençlik kolları ve benzer oluşumları genelde eş-dost ve partili ziyaretinin resimlerini yayınlayıp faaliyet olarak sunarken, CHP’nin gençlere yönelik bu adımı, gayreti ve sorumluluğu diğer partilere de örnek olmalı.