Klişe Resepsiyonlar

Bazı kamu kurumlarının hiç sorgulamadan, yenilik ve açılım getirmeyi düşünmeyen ve özellikle o dönemin güncel olaylarının kahramanlarının da unutulmadığı tematik bir farklılık ortaya koyamayacak yapısı ve düşüncesi ne yazık ki devam ediyor.

Klişe Resepsiyonlar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bunlardan biri de 30 Ağustos ve 29 Ekim’de yapılan resepsiyonlarda uygulana gelen davetli listesi.

Geçmişte geniş halk kitlelerine benimsetmek ve korumak amacıyla tek tip kıyafet, koyu renk elbise,  gibi kurallarla başlatılan resepsiyonlar, bir dönem bazı siyasi partilere karşı güç gösterisi amacıyla da kullanılmıştı.

İlin üst düzey yöneticileri, kamu kurum yöneticileri, şehit ve gazilerimiz, basın mensupları ve hangi kriterlere göre davet edildikleri bir türlü anlaşılmayan bazı STK’lar bu törenin değişmez konukları olur her zaman.

İlimizde Cumhuriyet Bayramımız büyük bir coşku ile kutlandıktan sonra akşamı Cumhuriyet resepsiyonu yapıldı.

Resepsiyona kimlerin katıldıklarını, sosyal medyada paylaşım yapan ve sosyal medyayı aktif olarak kullanan ve reklam yapmayı seven bazı kişilerden az çok öğrenmiş olduk. 

Elazığ’ın kalkınmasında ve proje üretmekte başarısız olan bazı STK başkanlarının alanlarında ortaya koyamadıkları başarı yerine en azından bu etkinlik ile kendilerini gösterme şansını yakaladı ve fırsatını bulmuş oldu.  Eminiz ki birçoğunu gelecek 29 Ekim resepsiyonunda göremeyeceğiz.

2021 yılı 29 Ekim resepsiyonunda bu yıl toplum için, sağlığımız için ve bizler için en büyük fedakârlığı gösteren sağlık görevlilerimizden bir ekibin davet edilmemesi büyük bir eksiklik olarak görüldü.

Birçok kamu personeli kısıtlamalar gereği aylarca işe gitmez ya da esnek çalışırken, iki yıldan beri hayatlarını ortaya koyan ve ailelerin hayatını kurtaran sağlıkçılarımız bu resepsiyona davet edilmekle kalmamalı baş köşede ağırlanmalıydı. 

Elbette bu eksiklik Sayın Valimizin eksikliği değil. Şablonla hareket eden, bu törenlere yeni bir soluk ve gündemi yakalayan bir açılım getiremeyen bazı bürokratların eksikliği.

Oysa sağlıkçılarımızın içinde ne kahramanlık hikâyeleri ve bunun başrolünde oynayan nice doktor, hemşire ve diğer görevlilerimiz vardı.

Sağlıkçılarımızın  davet edildiği bir Cumhuriyet resepsiyonu, farklılığı ve ince düşünceliliği sebebiyle tüm Türkiye’de örnek bir resepsiyon olarak da gösterilir ve takdir görürdü. 

Bu eksiklik ya da unutkanlık, farklı bir tören ya da etkinlik ile telafi edilmeli ve yılın kahramanlarının gönülleri alınmalı diye düşünüyoruz.