CHP'li Vekillerin Canı Sağolsun  

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun ABD'de bulunan vakıflara para aktarılıp ülkeden kaçılacağı  yönündeki iddiaları gündemdeki yerini korurken, İstanbul Anadolu 15 Asliye Hukuk Mahkemesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Man Adası' iddiasına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesine toplam 100 bin TL tazminat ödemesine hükmetti.

CHP'li Vekillerin Canı Sağolsun  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakınları ve akrabalarının "Man Adası"nda bulunan "Bellway Limited" şirketinin yurt dışındaki hesabına veya yurt dışındaki başka bir hesaba para gönderdiklerine dair herhangi bir dekont veya belgenin davalı tarafından, konuya ilişkin açılan hiçbir dava dosyasına sunulmadığı kaydedilmişti.

Geçmişte de Kılıçdaroğlu’ndan çok miktarda tazminat kazanan Erdoğan bu paraları Kılıçdaroğlu’nun sözde kaçış planında dile getirdiği Ensar ve TÜRGEV vakıflarına bağışlamıştı.

Kılıçdaroğlu da kaybettiği tazminat bedellerini de kendi cebinden değil, kendi talimatıyla milletvekillerinin maaşlarından kesinti yapılarak ödeniyor.

Son kaybedilen tazimat davası ve dün açılan “kaçacak” davası ile artık CHP milletvekillerinin de tazminat ödeyecek takati kalmadı. Kendi aralarında “Kemal Bey keşke konuşmadan önce söylediklerini biraz teyit etme gereği duysa” homurtuları yükselmeye başladı. Ancak yeniden listeye girme umudu ile bu homurtularını şimdilik içlerine atıyorlar lakin dip dalga büyüyor ve günün birinde patlayacak bir hale doğru ilerliyor.

Buna rağmen Kılıçdaroğlu ise aileden mal kalan mirasyedi gencin lüks arabasının arkasına yazdığı “babam sağ olsun” cümlesinden hareketle; “milletvekillerim sağ olsun” yeni tazminatları getirecek  hoyratlıktaki açıklamalarına devam ediyor.