CHP, Erol'u Dinlemeli

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Habertürk'te Kübra Par'ın sunduğu Açık ve Net'e konuk oldu ve iktidar olmaları halinde HDP'ye bakanlık verilip verilmeyeceğine dair bir soruya şu sözlerle yanıt verdi:

CHP, Erol'u Dinlemeli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"TBMM yasama organı, burada başkan vekilliği yapan bir insan, neden bakanlık yapmasın."

Önceki gün de CNN Türk canlı yayınında konuşan CHP'li Dursun Çiçek de HDP'li bakan sorusuna, "Sicili temiz, İyi Parti ve diğer milliyetçi kesimin, kimsenin itiraz edemeyeceği, PKK ile bağlantısı olmayan biri 2. tur için vadedilebilir. Dolayısıyla HDP seçmeni fire vermeden milletvekili adayına oy verebilir." ifadeleriyle karşılık vermişti.

Bu beyanlar da gösteriyor ki, Recep Tayyip Erdoğan’ı yıkma pahasına,  PKK’ya terör örgütü diyemeyen ve Kandil’den aldığı talimatlar ile yönetilen, milletvekili ve belediye başkanı listesi İmralı’dan çıkan bir partiyle ittifak edip kabinede bakanlık verecek kadar iktidar hırsı gözünü bürümüş bir zihniyet var karşımızda.

Bu senaryo oldu diyelim ve HDP ile yapılan pazarlıklar sonucu içerisinde İyi Parti, Saadet Partisi’nden müteşekkil Millet ittifakı adayı kazandı ve kabinede iki HDP’li bakan oldu.

Ve ülke güvenliğimiz için bazı sınır ötesi operasyonlar ve mavi vatan ile ilgili bir gündem maddesi kabine toplantısına geldi. HDP’nin tavrı zaten net ve belli. Adamlar niyeyse sınır ötesi CHP, İyi Parti ve Saadet’in tavrı ne olacak merak ediyoruz.

Allah’tan İlimiz CHP Milletvekili Gürsel Erol, bayramda Diyarbakır annelerini ziyarete gitti de oradaki annelerin ve Vatandaşların CHP- HDP yakınlaşmasına olan tepkisini aldı ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na iletti. Kılıçdaroğlu da sahadaki bu tepkiyi gördü ve parti genel merkezinin resmi sitesinden Diyarbakır annelerinin bayramını güzel cümlelerle kutladı.

Dememiz o ki, Erdoğan’ı yıkabilirsiniz, iktidar olabilirsiniz, hükümet edebilirsiniz ama ülkenin kırmızı çizgileri ile oynar ve ihlal ederseniz sizi, muhalefete destek vererek Erdoğan’ı yıkacağını açıklayan ABD Başkanı Biden bile kurtaramaz.

CHP, gözünü iktidar hırsı ve Erdoğan nefreti bürümüş Gürsel Tekin, Dursun Çiçek gibi isimler ile  değil, halkın içinde olan, halkın hissiyatına tercüman olan ve tek başına Filistin’e destek yürüyüşü yapıp İsrail’i kınayan Gürsel Erol’u dinlemeli, genel politikalarını Erol’un raporları ve beyanlarına göre belirlemeli.