Cezayı Millet Keser

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın, Bingöl'de bir şehit yakınına küfretmesi karşısında kamuoyunda oluşan tepkisi sebebiyle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in isteği üzerine İYİ Parti Grup Başkanvekilliği görevinden istifa etmişti.

Cezayı Millet Keser
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaşanan gelişmelerinin ardından Türkkan hakkında fezleke hazırlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu, ‘Hakaret’ ve ‘Etkili eylem’ suçlarından bahisle Türkkan'ın milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etti ve hazırlanan fezleke, Adalet Bakanlığı’na gönderildi.

Siyasetçilerin yaptıkları eylem ve sözlerinin bedelinin ödettirileceği yer sandıktır. Türkkan’ın şehit yakını olsun ya da olmasın bir vatandaşa yönelik galiz küfrünü tüm ülke duydu, kendisi itiraf etti genel başkanı olayı hem kınadı hem de Türkkan’a sahip çıktı. 

Akşener daha da ileri giderek, şehit yakınını ahlaksızlıkla suçladı aykırı yorum yapanlara yavşak dedi.

Bu kadar yanlışı savunan  ve belli ki bu konuda bedel ödemeye hazır olan İYİ Parti milletvekili Türkkan’ın dokunulmazlığını kaldırmak için fezleke hazırlanmasına dahi gerek yoktu.

Halkımız, özellikle milli manevi değerlere sahip İYİ Parti seçmeni dahi bu konuda okkalı bir ders vermeye sandıkta hazırlanırken konuyu dokunulmazlık safhasına getirmek, halkın hesap kesme yetkisinin elinden alınması olur ki sonuçları ağır olabilir.  

Zaten hukuka ve adalete olan güven tartışmalarının  yaşandığı bu günlerde,  halkın yetkisinin elinden alınması sonuçları itibarıyla çok isabetli olmamıştır. Bu aklı kim vermişse tıpkı İstanbul seçimlerinin yenilenmesinde olduğu gibi yanlış düşünmüştür. Siyasetin cezasını millet verir, biletini millet keser.