ÇALIŞMALARA HIZ VERİLDİ

Erkan BAY/İlk etapta taşınması ön görülen sanayi siteleri arasında yer alan Elazığ Merkez Sanayi Sitesi için de taşınma sürecinin başlamasından sonra projelendirme çalışmalarına da hız verildi

ÇALIŞMALARA HIZ VERİLDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/İlk etapta taşınması ön görülen sanayi siteleri arasında yer alan Elazığ Merkez Sanayi Sitesi için de taşınma sürecinin başlamasından sonra projelendirme çalışmalarına da hız verildi                                       

Hükümet’in Üretim Reform Paketi kapsamında yer alan sanayi sitelerinin taşınması ile ilgili proje çalışmaları başladı.

KENT GİRİŞLERİNE ESTETİK BAKIŞ

 

Geçmiş dönemlerde kurulup kent girişlerinde kalan sanayi sitelerinin hizmet ve fonksiyon açısından yeterli olmaması ve görsel olarak uygun olmamasından dolayı merkezdeki Sanayi Sitelerinin taşınma süreci aralıksız devam ediyor.

 

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

 

Merkez de bulunan ve şehir girişlerinde kalarak görselliği bozan Sanayi Siteleri daha temiz bir alana taşınacak. Taşınma işlemleri zorunlu olmayacak. Anlaşılarak yapılacak. Mülk sahipleri, belediyeler ve özel idareler ile ortak çalışılacak.

 

 

ORTALAMA BÜYÜKLÜĞÜ 100 METREKARE

 

Şuan ki Sanayi Sitelerinde bulunan iş yerlerinin ortalama büyüklükleri 100 metrekare. Yeni yapılacak siteler  300 metrekare ve üstü olarak dizayn edilecek.Yapılan çalışmalar sonucunda ilk etapta  Elazığ ile birlikte öngörülen sanayi sitesi sayısı  135 olarak belirlendi.  İş yeri sayısının ise 63 bin 649 olduğu ifade edildi.

 

KREDİ DESTEĞİ VERİLECEK

Yapılacak sanayi sitelerinin mülkiyet  masrafları, altyapı ve üstyapı yatırımları ile mühendislik hizmetlerinin tamamının kredi ile desteklenecek.13 yıl vadeli ve  ilk 3 yıl ise geri ödemesiz olacak.

 

 

PROJE SÜRECİ BAŞLADI

Sanayi Sitelerinin taşınması ile ilgili süreç ikinci aşamaya geçti. Yapılacak yeni Sanayi Sitelerinin projelendirme çalışmaları başladı. Bu alanların toplam taşınma maliyetinin ise yaklaşık 19 milyar lira civarında olduğu ve  2017 yılında taşınmaya başlanacak sanayi sitesi sayısının 2 milyar 976 milyon TL maliyet ile 8 adet olacağı belirtildi.

2018 YILINDA YAPIMINA BAŞLANILACAK

 

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ın da kamuoyunda defalarca dile getirdiği ,Elazığ sanayi sitesinin şehir dışına çıkartılarak mevcut alanda Kültür-Park benzeri yeni bir yaşam merkezi kurulması projesi de hayata geçebilir.2017 yılının sonunda Yeni Sanayi Sitesinin nereye taşınacağı konusu kesinlik kazandıktan sonra Elazığ yeni bir yaşam merkezine daha kavuşabilir.