Çalışmalar Başladı

Yapılacağı alanla ilgili uzun süre tartışmalar yaşanan Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ve Diş Hastanesi'nin yapılacağı alanda çalışmalar başladı. Hafriyat alımlarının ardından 45 gün sonra temel atılacağı ifade edildi.

Çalışmalar Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılacağı alanla ilgili tartışmalar yaşanan Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesi'nin ihalesi gerçekleştirildikten sonra hafriyat alımları başladı. 

UZUN SÜRE GÜNDEMİ MEŞGUL ETMİŞTİ

Depremde yıkılan Elazığ Ortaokulu yerleşkesine yapılacak olması sebebiyle yöre halkı tarafından eleştirilen Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesi’nin ihalesi geçtiğimiz ay gerçekleştirilmişti. Fırat üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı tarafından B3 benzer iş gurubundan ve 725 gün süre ve 69.270.480.44 TL yaklaşık maliyetle çıkılan ihalede verilen teklifler çerçevesinde sınır değer olarak 53.866.294.44 TL olarak belirlenmişti.

İHALE 17 MAYIS TARİHİNDE YAPILDI

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş tarafından 3 Nisan 2021 tarihinde yapılan açıklamada ihalenin 10 gün içinde yapılacağı belirtilmiş, ancak koronavirüs salgını sebebiyle yapılan 17 günlük tam kapanma yüzünden yapılamamıştı.  Daha önce açıklanan tarihlerde zorunlu sebeplerle yapılamayan Hastane ihalesi,  kademeli normalleşmenin ilk günü olan 17 Mayıs 2021 Pazartesi yapıldı.

4 FİRMA KATILMIŞTI

Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesinin Yapım işi projesine üçü ilimiz firması olmak üzere dört firma katılmıştı. 
İlimizden şuan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı Yeraltı Katlı Otopark ve Meydan Düzenleme işini yürüten İmaj Altyapı + Özsal İnşaat ortaklığı, ERFA GRUP-ABDULVAHAP YILMAZ girişim gurubu ile Ziver Petrol şirketlerinin girdiği ihaleyi en uygun fiyatı veren Ankara firması olan OKSA İnşaat, yüzde 15 kırım ve 58.847.000.00 TL bedelle ile kazanmış oldu.

2 YIL İÇERİSİNDE BİTİRİLECEK

FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, konu ile ilgili geçtiğimiz aylar da yaptığı açıklamada devlet yatırımlarında öngörülen maksimum sürenin 3 yıl olmasına rağmen kendilerine ayrılan ödeneğin büyük bir kısmını bu sene ayırdıkları için inşaatın kaba inşaatını bu yıl bitireceklerini, kalan kısmını da önümüzdeki yıl tamamlayarak 2 yıl içerisinde bitireceklerini ifade etmişti.

ALT YAPISI HAZIRLANDI 

Elazığ Valisi Erkaya Yırık ise geçtiğimiz aylarda konu ile ilgili yaptığı değerlendirme de  “Özellikle Elazığ Ortaokulun, Atatürk lisesinin devri ile takası ile alakalı üniversitemiz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz bu noktada bir çalışma yaptılar. Alt yapısını hazırladılar. Daha önce gündeme gelen bir konu bu. Görüştüler, buluştular, karşılıklı teklifleri oldu. Neticede kuş bakışı 800 metre ileride bir yerin takası neticesinde Milli Eğitime ve Harput’a da bir miktar 15 metrekare  alanı okul için tahsisi üniversite tarafından gerçekleştirildi. Bir ada ve bu adanın içerisinde iki parsel var. Biri Milli Eğitim Bakanlığı’na ait diğer yerlerde üniversitemize ait” ifadelerini kullanmıştı.

45 GÜN SONRA TEMEL ATILACAK 

Depremde yıkılan Elazığ Ortaokulu yerleşkesine yapılacak olan Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesi’nin hafriyat alımları başladı. Yer tesliminin ardından ihaleyi alan firma tarafından başlatılan çalışmalar sonrası  2023 yılında tamamlanarak hizmete girmesi hedefleniyor. 

Hafriyat alımlarının ardından grobeton dökümüne geçileceği ve 45 gün sonra binanın inşaatına başlanacak. 

BÖLGENİN EN MODERN HASTANESİ

Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesi’nin hizmete girmesinin ardından sadece Elazığ’a değil bölgeye hizmet etmesi bekleniyor. En son sistem ile donatılacak olan Diş Hastanesin de çene cerrahisi dahil bütün işlemlerin yapılacağı ve Elazığlı vatandaşların diş konusunda yaşadıkları rahatsızlıklar yüzünden başka illere gitmesine gerek kalmayacağı ifade ediliyor.