Hala Cek,Cak mı?

İlimizin en önemli probleminin tarımsal sulama olduğunu ve bunun için bu projelere kaynak aktarılması gerektiğini yazıp çiziyoruz.

Hala Cek,Cak mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç’un gayretleri, İlimiz siyasileri ve DSİ Bölge Müdürümüz  Mahmut Dündar’ın çalışmaları ile önemli bir gelişme kaydediliyor.

Ama bu çalışmalara rağmen DSİ Genel Müdürlüğünün hala cek, cak söyleminden  öteye gitmediği de bir gerçek. 

Basına servis edilen haberde, “Karakoçan ilçesinde yapımına başlanan Sarıcan Göleti tamamlandı. 35 metre yüksekliğe sahip olan gölet, 4,51 milyon metreküp su depolayacak. Sulama şebekesi çalışmalarının tamamlanmasıyla da 11 bin 870 dekar tarım arazisi su ile buluşacak. Sarıcan sulamasının milli ekonomiye yılda 17,4 milyon Lira katkı ve 3 bin 561 kişiye tarımsal istihdam sağlaması hedefleniyor.” denmiş. 

Haberde de anlaşılacağı gibi, baraj yapılacak, su dolacak ve şu kadar arazi suya kavuşup şu kadar üretim  yapılarak kazanım elde edilecekmiş.

Keşke artık bu projelerin açılış törenlerini yapsak da hasretle suyu bekleyen toprakları şenlendirebilsek. DSİ Genel Müdürlüğümüzden  artık böyle bir haber bekliyoruz.