ÇALIŞAN KADIN OLMAK

BAŞAK MERAL GÜNDÜZ/Hakimiyet Gazetesi,Elazığ'da kadın girişimciler  Han Pazarı Kurucuları Nuray Kartal ve Sibel Gündüz'ü ziyaret etti.

   ÇALIŞAN KADIN OLMAK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan ziyarette açıklamalarda bulunan Nuray Kartal,’’Han Pazarı'nda  bayanların görmek ve almak istediği her türlü ev eşyası ve hediyeli ürünlerimiz yer almakta.Zengin çeşitlilikte, kaliteli ve şık ürünleri ile kısa sürede bayanların ilgi odağı olmayı başardık. Klasik züccaciyelerin ötesinde olan, sadece ev araç ve gereçleri değil, hediyelik eşyalar, ev tekstili ürünleri,plastik ev eşyası malzemelerinin de bulunduğu.. Ha göreceğiniz bir diğer güzellik ise müşteriye gösterilen büyük ilgi ve güler yüz.''dedi.

İŞ HAYATINDA KADIN OLMAK

Nuray Kartal,''Bazen diğer insanlar tarafından sadece işkolik olarak  anlaşılabiliyor. Bu durumda da ev işlerini ihmal etmek, çocuklarla ilgilenmemek gibi birçok ithamla karşı karşıya kalınabiliyor. Bu noktada kadınların çok yönlü olduklarını, birden fazla iş aynı anda yürütebildiklerini, iletişim ve sorun çözme becerilerinin erkeklere göre daha gelişmiş olduğunu hatırlamak gerekiyor. Kadınlar ve erkekler farklı özellikleri ile iş hayatında başarıyla yer alabilmeliler.''dedi.

ÇALIŞAN KADIN OLMAK KOLAY DEĞİL

Sibel Gündüz ise yaptığı açıklamada,''Çalışan kadın olmak kolay değil.Çalışan anne olmak hiç kolay değil.Hatta oldukça zor..Buna benzer cümleleri çok kullanıyoruz. Eeeee ne yapalım yani?Zorsa evde mi oturacağız?Değil tabi ki.Biz kadınız,güçlüyüz.Güçlü olmak zorundayız.Zorunluluklardan nice tecrübe,nice zenginlik kuşanırız da kat ettiğimiz yola  kendimiz bile şaşırırız.Bazen yorgunluktan bitkin düşeriz,bazen çaresiz hissederiz bazen de dünya üstümüze gelir.Bazen çocuklarımıza ,eşimize bağırır bazen sarılırız.Güleriz can katarız evimize.Kendimizi kendimiz bile anlamayız.Ama biz bu dünyanın nefesiyiz, ruhuyuz..Er ya da geç öğrendik yere sağlam basmayı ,dik durmayı,güçlü olmayı.Çocuklarımız da öğrensin istiyoruz.''diye konuştu.

 

İŞ HAYATINDA KADIN, EV EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYANDIR

Gündüz,''İş hayatında kadın,işinin gerekliliklerini yapmaya çabalayan, çocuklarını iyi şekilde büyüten, bir o kadar da evine yetişen ancak kendine özel zaman ayırmayan, ayırdığı zaman da vicdanen rahatsız olan kadınlardır. İşinde olduğu gibi evinde de organizatörlüğü üstlenen, kazandığı parayla çocuğunun eğitimini tamamlaması için çaba sarf eden, bir yandan da kariyerini yükseltmeye çalışarak ev ekonomisine daha fazla katkı sağlayandır''dedi. 

KADIN GİRİŞİMCİLER ÇOĞALDIKÇA TÜRKİYE’NİN EKONOMİSİ  DAHA İYİ OLUR

Gündüz,''Bir yerlere gelebilmek için emek vermek, çok çalışmak, inandığınız değerlere ve hedeflerinize zaman ayırmamız lazım. İnsanın başarmak için kendine inanması çok önemli. İnanç başarmanın neredeyse temelini oluşturuyor. Onun için hiç vazgeçmesinler. Biz inanıyoruz ki kadın girişimciler çoğaldıkça Türkiye’nin ekonomisi de düzelir, gelişir ve güçlü bir Türkiye ve ülke  olur. Girişimci olmak isteyen kadınlara tavsiyem şudur, inansınlar, araştırsınlar. Zorluk çekerken vazgeçmesinler. İş hayatı sabır ve çalışkanlık ister. Onun için çok emek vermek lazım, ilgilenmek lazım.’’dedi.