Büyük Tuzak

Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar ve küresel güçlerin nihai hedeflerine ulaşması konusunda her dönem içerde ve dışarda kullandıkları maşaları ve piyonları olmuştur.

Büyük Tuzak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçmişte ideolojik farklıkların iç savaşa dönüştüğünü  halkı etnik ve mezhepsel farklıları sebebiyle birbirine kırdırma senaryoları yeniden sahne almış gibi görünüyor.
Bunun son örneği ise İzmir'deki HDP il binasına düzenlenen silahlı saldırı oldu.

Yapılan silahlı saldırıda parti binasında görevli bir kadın hayatını kaybetti. Polise teslim olan saldırgan ise ilk ifadesinde "Kimse ile bir bağlantım yok. PKK'dan nefret ettiğim için binaya girdim, rastgele ateş ettim" dedi. Emniyette işlemleri devam eden saldırganın sosyal medyadaki son paylaşımında "Kin yuttuk kan kusturacağız" ifadelerine yer verdiği görüldü.

Saldırıyı düzenleyen şahsın “hiç kimse ile bağlantım yok” beyanı da gösteriyor ki irtibatta olduğu karanlık odaklar, silahı eline veren gizli mahfiller var.

Bir siyasi görüşten, bir partiden ya da parti mensuplarından nefret edebilirsiniz. Onlara haklı ya da haksız sebeplerle kin de duyabilirsiniz. Ama bu durum, o parti binasına saldırıp, binada çalışan bir bayanı ya da farklı insanları öldürme hakkını vermez size.

Sonuçta HDP; bu ülkenin yasalarına göre kurulmuş, vatandaştan önemli oranda oy alarak meclise çok sayıda milletvekili sokmuş bir parti. 

Parti yetkililerinin zaman zaman medyaya yansıyan ve terör örgütü propagandası yaparak ifade ettiği söylemlerden dolayı zaten bir kapatma davası görülüyor.

Durum bu haldeyken birilerinin sırf nefret ediyorum düşüncesiyle HDP il binasına saldırıp bir kadını öldürmesi bu partiye 3-4 puan oy demektir. 

Bu partiden rahatsız olan hiçbir akıllı ve şuur yerinde bir insan bu eylemi yapmaz. Bu eylemle birlikte HDP, ülkede oluşacak yeni bir hükümetin kilidi olacak ve demokrasiyi kilitleyebilecektir. Ya da millet ittifakının rahatlıkla iş başına getirmeye yarayacak bir eylem olmaktan öteye gidemeyecektir.

HDP’ye karşıyım ve nefret ediyorum söylemi ile yapılan bu eylem ve bunun getireceği karşı söylem ve mağduriyet algısı, küresel güçleri ile içerdeki muhaliflerin ekmeğine yağ süren bir eylemdir ve mutlaka bu eylemi yapan şahsın arka planı çok iyi araştırılmalıdır.