Eski Vekil(miş)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun organize suç örgütü kurduğu iddiasıyla hakkında tutuklama kararı bulunan Sedat Peker'den 10 bin dolar alan siyasetçi iddiası çok konuşulmuş, TBMM Başkanı Şentop da bu iddialar üzerine Soylu'ya resmi yazı göndererek milletvekillerinin ve gazi meclisin töhmet altında kalmaması adına bu ismi açıklamasını istemişti.

Eski Vekil(miş)
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a yaptığı ziyarette bu konu gündeme geldi ve Soylu, ayda 10 bin dolar alan siyasetçinin şu an milletvekili olmadığını söyledi.  Ayrıca İçişleri Bakanı'nın konuya ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na da bilgi verdiği de belirtildi.

 İçişleri Bakanı Soylu’nun, Sedat Peker’den 10 bin dolar maaş alan kişinin şu an milletvekili olmadığı bilgisinin çok doğru olmadığı, bu olayın geçmişte yaşanan bir olay olsaydı Soylu’nun bugün bunu ifade etmeyeceğini dile getiren çevrelerin iddiası ise söz konusu milletvekilinin mecliste olduğu yönünde.

Soylu’nun, katıldığı televizyon programlarında eski İçişleri Bakanları ile diğer bakanlar ve milletvekillerini zan altında bırakan açıklamaları, 15 milletvekili ve birçok eski bakanı rahatsız etmiş, bu isimler de konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a taşıyarak rahatsızlıklarını beyan etmişlerdi.

Soylu’nun birkaç hafta yaptıkları beyanlar sebebiyle edindiği tecrübe ve Ak Parti’de yeni bir kriz olmaması adına Peker’den 10 bin dolar maaş alan milletvekilinin şu an mecliste olmadığını açıklayarak topu taca attığı iddia ediliyor.

Ankara kulislerini iyi koklayan gözlemcilerin iddiası şu ki; Ya Peker’den 10 bin dolar maaş alan bir milletvekili hiç olmadığı ya da varsa da bu ismin bugün TBMM çatısı altında ve halen milletvekili. Muhtemelen de Karadeniz bölgesinden olduğu iddia ediliyor. 

Tabi bu düğümü de her zamanki gibi Peker’in “bana bak” diye başlayan yeni açıklamaları çözecek ve bu milletvekilinin kim olduğu er-geç ortaya çıkacak.