Bürokratların Bitirdiği Parti

Şanlıurfa'da okulları ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt ile birlikte Buhara Eğitim Kampüsü'nde bulunan Halilurrahman Ortaokulu'na gitmişti. Okul bahçesinde gördüğü bakımsızlık karşısında sinirlenen Bakan Özer, önce okul müdürü sonrasında ise Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt'u fırçalamıştı.

Bürokratların Bitirdiği Parti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaşanan bu anlar, “kalabalık içinde yapılan nasihat, nasihat değildir” paylaşımlarıyla öğretmenler tarafından eleştirilmişti.

Bakan Mahmut Özer, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu ve şunları söyledi: "Şanlıurfa aslında çok spontane bir şeydi. Normal rutin bir konuşmanın içerisini cımbızlayıp servis etmişler. Orada çok geniş bir alan vardı. Öğrenciler tozun toprağın içerisinde oynuyordu. Biz oraya saha yapabiliriz. O görüntüyü görünce ben de üzüldüm. Amacımız il milli eğitim müdürünü veya okul müdürümüzü kırmak değil."

Bakan Mahmut Özer, “Okulların talep ettiği tüm ihtiyaçları biz karşılıyoruz. 2022'de yeni bir proje başlatacağız: Temiz Okul, Temiz Enerji. 150 milyona yakın ödenekleri tüm illerimize gönderdik. Hızlı şekilde başlayın, tüm okullarımızın tuvaletlerini gözden geçirin. Kantinler, yemekhaneler, tüm okullarımızda hepsini gözden geçireceğiz." cümlesi ise samimi bir itiraf oldu. 

Öğrencilerin önemli bir bölümü yeteri derecede temiz olmadığı ve çok kötü koktuğu için bazı okul tuvaletlerini kullanmak istemiyor.

Bakan, bu açıklamayı öğretmenlerin tepkileri üzerine yapmak zorunda kaldı ama orada hedef öğretmenler değildi. Bakan’ın topluluk içinde “siz ne biçim adamlarsınız?” diye tepki vermesi de olaya ne kadar sinirlendiğini gösteriyor.

Bakan’ın tepkisi elbette öğretmenlere değildi. Okul müdür ve il milli eğitim müdürlüğü yapan bürokratlara idi ve çok da haklıydı. Bizler de aynı gün olayı yorumlamış, Ak Parti tarafından atanan bürokratların hizmet etme heyecanı ve şevkinin kalmadığını, tükenmişlik sendromuna düşerek, kendilerini o makama getiren milletvekillerine yaranmaktan başka bir işe bakmadıklarını belirtmiştik.

Şanlıurfa örneği, ülkemizin bazı bürokratlarının ne kadar duyarsız, ne kadar ilgisiz ve ne kadar hantallaştığının bir resmidir ve önlem alınmadığı takdirde bu resmin faturasının Ak Parti’ye çıkacağının da habercisidir.