Burdur-Isparta Elazığlılar Derneği Başkanı'ndan Hakimiyet'e ziyaret

Kübra KABUKÇU/Burdur-Isparta Elazığlılar Derneği Başkanı Ahmet Çağla, Hakimiyet Gazetesi'ni ziyaret ederek derneğin faaliyetleriyle ilgili imtiyaz sahibi Ahmet Toprak'a bilgiler verdi.

Burdur-Isparta Elazığlılar Derneği Başkanı'ndan Hakimiyet'e ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Burdur-Isparta Elazığlılar Derneği Başkanı Ahmet Çağla, Hakimiyet Gazetesi’ni ziyaret ederek derneğin faaliyetlerine ilişkin bilgiler verdi. 
Başkan Çağla yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:


“Burdur-Isparta Elazığlılar Derneği 2007 yılından beri hizmet etmektedir. Derneğimizin birinci amacı Hemşehrilerimiz arasında birlik, beraberlik ve kardeşliği sağlamaktır. Bu doğrultuda iyi ve kötü günlerinde üyelerimizin yanında olarak bu iki aziz şehrin, aziz insanlarına layık olmaya çalışmaktayız. Elazığ’ı kültürel ve sosyal olarak tanıtmak ve iller arasında köprü kurarak; Elazığ’ın misafirperverliğini, cömertliğini, kültürünü, insaniliğini, dürüstlüğünü, vatan-devlet ve millet sevgisini Elazığlı olmayanlara tanıtmak için çalışmaktayız. Tek amacımız, çabamız, gayemiz ve hedefimiz Hemşehrilerimizin, kardeşlerimizin, dostlarımızın görmeyen gözü, konuşmayan dili, duymayan kulağı, tutmayan eli yürümeyen ayağı olmaktır. Hemşehrilerimizin acıktığında aşı, susadığında suyu olduk. Bizler kimsesizler kimsesi noktasında hizmet ediyoruz, yeri geldi aç kaldık ama aç olanları doyurduk. Almak için değil vermek için, yaşamak için değil yaşatmak için, ben değil biz olma yolunda hizmet ediyoruz. insanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır mantığıyla hizmet ediyoruz. 


Dernek faaliyetleri ile ilgili de bilgiler veren Başkan Çağla açıklamasında:
“Askerlerimizin bir evleri de burada var mantığıyla kardeşlerimize gurbeti hissettirmemeye çalıştık çünkü burada bir evleri ve bir Ağabeyleri vardı. 2014 yılında Elazığ Kürsübaşı geleneğini Burdur’a davet ederek Burdur, Isparta, Antalya, Denizli ve Afyon illerinin katılımı ile güzel bir gece düzenledik, Şehidimiz Fetih Sekin ve bütün şehitlerimiz için 2017 yılında Mevlidi Şerif okutarak ruhlarını şad ettik. Bunları yaparken bütçesi olmayan bir dernek ile yapıyoruz çünkü bizler dağdan, dereden, dikenli yollardan sırtımızla odun taşlayarak bu bacayı tüttürmeye çalışıyoruz. Derneklerle ilgili bir özeleştiri yapmak istiyorum. Dernekler oyun oynama, alkol tüketme, siyasi bir yere gelme, yeri değildir. Dernekler koşmak için bir köprü olmamalıdır. Bizlerin meselesi üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil” şeklinde konuştu.