Bulut ve Yıldırım, Abdullahpaşa Mahallesi'nde sorunları dinledi

Elazığ Milletvekili Metin Bulut İle İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Abdullahpaşa Mahallesi'nde Tamamlanan ve Yapımı Devam Eden TOKİ Konutlarına Taşınacak Olan Vatandaşlarla Bir araya Gelerek Sorun ve Taleplerini Dinledi.

Bulut ve Yıldırım, Abdullahpaşa Mahallesi'nde sorunları dinledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti MKYK Üyesi ve AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut ile AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Abdullahpaşa Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.

Mahallede gerçekleştirilen TOKİ konutlarında incelemelerde bulunan Milletvekili Bulut ve Başkan Yıldırım, konut çalışmaları ile ilgili vatandaşların sıkıntılarını ve taleplerini dinledi.

Vatandaşlar adına konuşarak sorunları sıralayan Batı Sitesi Temsilcisi Mustafa Tekoğlu; “AFAD’ın faizsiz kredisinden deprem olduğu için bizlerde yararlanmak istiyoruz. Arsaların devletin bize söz verdiği gibi 100 TL’ye değil 1 TL’ye verilmesi. Bu olursa biz çok rahat edeceğiz. Kat yüksekliğinin varsa 1 ya da 2 kat daha yükseltilmesini hepimiz istiyoruz.”dedi.

Milletvekili Metin Bulut’ta verilen 3 çözüm önerisinden sonuç alınmadığını ifade ederek yapılacak yeni bir toplantıyla sorunun giderilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Metin Bulut; “Arkadaş bu 3 tane teklifte bizi yeteri kadar tatmin etmiyor diyebilirsiniz daha değişik önerileriniz de olabilir ancak şöyle bir toplumda herkesin konuşarak çözebilmesi mümkün değil. Müsaadenizle ben teklifimi söyleyeyim. En kısa süre içerisinde bizlerde hakem olalım ben o toplantıda olacağım. Şöyle bir heyet yine teşekkül etsin içinde muhtarımızın da olduğu, asgari müştereklerde buluşalım. Asıl amacımız bu işi kimseyi mağdur etmeden çözebilmek. Sizlerde yardımcı oluyorsunuz bize bizlerde çözmek için çalışıyoruz.”dedi.

Devletin hiçbir sorunu çözümsüz bırakmadığını belirterek Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım; “1170 tane muhatabımız var birinci mesele bu ikinci mesele ise bu 1170 muhatabın birde ada meselesi var. Benim sizlere teklifim bu kadar kişinin hepsiyle tek tek görüşülmeyeceğini sizde bilirsiniz. Farklı görüşlerde olabilir. Bu sadeleştirme işinin ada bazında yapılıp ada bazında bir temsilci seçilmesi gerekir. O temsilciye net teklifinizi söylemeniz gerekiyor. O temsilciniz toplantıda sizin adınıza konuşacak. Dolayısıyla 1170 kişiden 17 kişiye düşecek sayı ve daha sağlıklı bir ortamda toplantıyı gerçekleştirebiliriz bizlerde siyasi olarak o toplantıda yer alacağız.”dedi.

Abdullahpaşa Mahallesi Muhtarı Yavuz Köse’de; “Biz sizden genel olarak devletimizin Çevre ve Şehirciliğin 2 yıl ödemeksizin 18 yıl faizsiz kredisinden faydalanmak istiyoruz. Bu bize sağlanırsa bizim evimiz 150 bin TL’de olsa biz öderiz.”dedi.

Bulut ve Yıldırım, Abdullahpaşa Mahallesi'nde sorunları dinledi
Bulut ve Yıldırım, Abdullahpaşa Mahallesi'nde sorunları dinledi