'BUDUR VE DOĞRUDUR'

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 'erken seçim' iddialarına ilişkin açıklamalarda bulunmuş. Davutoğlu, partisinin seçime hazır olduğunu belirterek 'Önümüzdeki döneme bakarsak erken seçim tartışmaları gündemde. Biraz da bizim kongrelerimizi hızlandırmamız büyük kongreye gitmemizin doğal olarak hızlı bir süreç içerisinde seyretmesinin sebebi de budur ve doğrudur' demiş.

'BUDUR VE DOĞRUDUR'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erken seçim için şartlar bir bir oluşuyor. Önce Ayasofya’nın açılışı, ardından Karadeniz’de doğalgaz keşfi ve muhtemelen önümüzdeki günlerde İstanbul sözleşmesinden çekilme kararı ile kırgın tabana mesaj…

Dış politikadaki başarılar  ile terör örgütlerine karşı elde edilen başarılar ve korona virüs ile şimdiye kadar iyi götürülen süreç…

Tüm bunlar erken seçimin şartlarının oluşması ve olgunlaşması için önemli adımlar. Davutoğlu da bu adımları hissetmiş ki erken seçim startını erkenden vermiş.

Davutoğlu seçime girmenin şartlarını oluşturmak için kongre sürecini hızlandırmış ama teşkilatlarını olası seçimlere ne kadar hazır olduklarını ya da böylesine seçim sürecini yürüyecek kadrolara sahip olup olmadıklarını pek hesaba katmamış.

Anlaşılan o ki, Ak Parti olası bir erken seçim sonunda da Davutoğlu’na ithafen; “Seçim doğrudur ve sonuç budur” diyecek.